AktualityPrílepy

Naša najväčšia úcta bude vždy patriť tým, čo si najviac pamätajú

poradna

„Všetko na svete môže človek zastaviť. Každý pohyb, každú búrku. Čo však nikdy nespomalí, je čas.“

Úctu, vďaku a obdiv prejavili svojim starším občanom aj Prílepčania. Oslava Mesiaca úcty k starším sa konala 6. októbra 2013 v kultúrnom dome v Prílepoch.

Pozvanie prijali primátor Peter Lednár, poslanec MsZ Ivan Hritz a poslanec MsZ Jozef Tonkovič.

Občianske združenie Kolovrátok a Občiansky výbor pripravili príjemné popoludnie, pri ktorom pookriala nielen tá staršia dušička. Vystúpenie detí z prílepskej škôlky pod vedením Zuzany Šalingovej a starších detí v spolupráci s Kolovrátkom, im bolo milým pohladením, dôkazom lásky a úcty ku generácii, ktorá si našu pozornosť zaslúži najviac.

Tento kultúrny program bol prejavením vďaky starým rodičom za to všetko, ako spomenul vo svojom príhovore Ivan Hritz: „čo ste pre svoje deti urobili a ešte urobíte.“

„Buďte ešte dlhé roky medzi nami šťastní! V pokoji užívajte život v kruhu svojich najbližších. Nech je vaša jeseň života pokojná a slnečná. Nech sú dni vášho zrelého veku prepletené vďačnosťou nás všetkých,“ týmito slovami ukončil svoje prianie Peter Lednár. Na znak svojej úcty poprial spoločne s Ivanom Hritzom a s Občianskym združením Kolovrátok, zastúpeným Irenkou Vencelovou aj individuálne, každému prítomnému jubilantovi k jeho tohtoročným okrúhlinám s odovzdaním kvietku a malej pozornosti.

K atmosfére sviatočného popoludnia prispeli ľudové piesne Kolovrátku pod vedením manželov Vencelových. Sú už neodmysliteľnou súčasťou každej udalosti všade tam, kde sa slovenské ľudové tradície ctia a kde sa ľudia prídu nakaziť poriadnou dávkou dobrej nálady.

Ľubomíra Rosinská

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button