Pre detiŠkoly

Svetový deň zdravej výživy v ZŠ Mojmírova

poradna

Dňa 16. októbra 2013 sme si v Základnej škole na Mojmírovej ulici č. 2 v Zlatých Moravciach pripomenuli Svetový deň zdravej výživy a zapojili sme sa do Kampane 2013 „Odstráň obezitu“. V tento netradičný deň sa žiaci neučili, ale boli pre nich pripravené rôzne aktivity, napr. žiaci prvého stupňa športovali, či kreslili, v školskom klube poznávali jednotlivé druhy ovocia a zeleniny. Žiaci druhého stupňa vypracovávali spoločné triedne projekty zamerané na vhodnú, ale i nevhodnú stravu človeka. Žiaci šiesteho ročníka si vlastnoručne pripravovali ovocné kokteily. Siedmakom bola určená beseda s poradcom zdravého životného štýlu s p. Jaromírom Novotom.

Keďže pre zdravie človeka je dôležitý pohyb a správne upravená strava, nezabudli sme ani na tento aspekt. Žiaci si zmerali svoje sily v basketbale i vo futbale. V školskej jedálni sa pripravovali výborné ovocné a zeleninové šaláty, čerstvá jablková šťava. Všetky tieto pokrmy mohli žiaci ochutnať a mnohí z nich zistili, že to „nie je až také hrozné“ jesť aj trošku zdravšie…


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button