Oznamy

Koho chceli mať vo VÚC občania nášho mesta?

poradna

Dňa 9. novembra 2013 sa na Slovensku po štyroch rokoch konali voľby do Vyšších územných celkov. Za Nitriansky samosprávny kraj si občania za svoj okres volili troch poslancov a jedného predsedu, tzv. župana. Pre Mesto Zlaté Moravce sa nič nemení a poslanecké stoličky obsadili znovu tí istí zástupcovia, ktorí tam boli doteraz: Mgr. Marián Kéry (SMER-SD) s počtom 2 725 platných hlasov oprávnených voličov(12,5 %), Ing. Serafína Ostrihoňová (nezávislý kandidát) získala 2 532 hlasov (11,67 %) a Vladimír Kľučiar (KDH) bol zvolený 1 965 hlasmi (9,06 %).

Občania mesta Zlaté Moravce dali svoju dôveru súčasnému županovi Milanovi Belicovi (1996 hlasov) a kandidátom za poslancov Serafíne Ostrihoňovej (1030 hlasov), PaedDr. Klaudii Ivanovičovej (666 hlasov) a Mariánovi Kérymu (626 hlasov).

Nitriansky samosprávny kraj spozná svojho predsedu 23. novembra 2013. Ani jeden z kandidátov  nezískal v prvom kole nadpolovičnú väčšinu odovzdaných platných voličských hlasov. V druhom kole sa stretnú súčasný župan krajskej samosprávy Milan Belica (Smer-SD, SNS, ASV), ktorý dostal 46,87 percenta hlasov a Tomáš Galbavý (SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd, Nova, SMK, OKS) so ziskom 37,34 percenta hlasov.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button