Pre detiŠkoly

Pribinkou sa „prehnali“ zubre

poradna

Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc usporiadala Školská knižnica pri ZŠ na Pribinovej ul. stretnutie so známym spisovateľom Miroslavom Piusom, autorom knihy určenej pre detského čitateľa – Dobrodružstvá OBRA zubra a Chlapec na bielom koni.

Stretnutie sa konalo 28. októbra v popoludňajších hodinách v priestoroch novej budovy, ktorá bola ozdobená kresbami na hlavnú tému – zubre, preto sa úvodom premietlo video práve zo života týchto majestátnych a húževnatých zvierat, ktoré sa naživo dajú pozrieť v neďalekých Topoľčiankach v Zubrej obore.

Žiaci z Pribinky si pripravili kreatívne divadielko o zubrici Mancike, ktoré potešilo nielen spisovateľa, ale aj deti a prítomný učiteľský zbor. Miroslav Pius počas rozprávania o zubroch a o svojom živote zapojil deti do aktívnej a vzdelávacej hry, kde hlavný prím hrali jazykolamy ako napríklad:

  • Vyskočil vyskočil, Vyskočilku preskočil, Vyskočilka vyskočila, Vyskočila preskočila.
  • Poslali ma naši k vašim, aby prišli vaši k našim, keď neprídu vaši k našim, tak nepôjdu naši k vašim.

Deti boli šikovné a svoju aktivitu podčiarkli čítaním úryvkov z knihy Dobrodružstvá OBRA zubra a tým nás vtiahli do sveta, ako sám spisovateľ povedal, sčasti pravdy sčasti rozprávky. Po úsmevných príbehoch z detstva Miroslava Piusa, prišli na rad deti, ktoré ho zaplavili plejádou všakovakých otázok, na ktoré dostali uspokojivé odpovede. Záver príjemného „zubrieho“ popoludnia sa uzavrel a spečatil podpisom spisovateľa do Kroniky a na obrázky so zubrom pre deti, ktorého ho s úsmevom a prosbou o podpis oslovili.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button