Prílepy

Rekonštrukcia zemného rigolu

poradna

Rekonštrukcia zemného rigolu na Ulici Nová, Zlaté Moravce, mestská časť Prílepy

Dňa 18. októbra bol na základe súťaže o verejnom obstarávaní vysúťažený generálny dodávateľ stavby na rekonštrukciu zemného rigolu v Prílepoch firmou HASS s.r.o., ktorá týmto dňom (13. novembra) začala prípravu staveniska.

Na základe týchto skutočností bola uzatvorená zmluva s firmou HASS s.r.o. s predpokladaným termínom ukončenia prác ku dňu 28. novembra 2013. Stavba sa zabezpečila dočasným dopravným značením po dobu rekonštrukcie.

Riešením tejto záležitosti sa odstráni podmáčanie rodinných domov na Ul. Nová, čo pomôže obyvateľom menovanej ulice.

Nie všetci sú však s týmto faktom názorovo zjednotení. Napriek tomu, že Mesto v zastúpení Petra Lednára vynaložilo nemalé úsilie na riešenie tejto situácie, ako aj na prípravu uvedenej rekonštrukcie, našlo sa niekoľko občanov, ktorí sa s predmetnou rekonštrukciou rigolu aj napriek tomu, že boli o nej oboznamovaní spolu s obmedzeniami, ktoré prinesie cez Občiansky výbor mestskej časti Prílepy, nestotožnili a nenašlo sa u nich pochopenie, čo vyjadrili nesúhlasom. Nesúhlas dali najavo samotnou blokáciou prác, osobnými invektívami smerovanými na pracovníkov vysúťaženej firmy, ako aj invektívami voči zamestnancom a vedeniu Mesta. Nesúhlas jednotlivých osôb bol podčiarknutý aj samotným odcudzením jedenástich kusov prenosného dopravného značenia.

Napriek tomu, že úsilie vyvinuté na prípravu prác bolo maximálne, nenašlo u všetkých obyvateľov mestskej časti Prílepy z Ul. Nová pochopenie.

Na uvedenú rekonštrukciu vyčlenilo Mesto Zlaté Moravce nemalé finančné prostriedky, ktoré boli odsúhlasené a uvoľnené. Je na mieste podotknúť, že rekonštrukčné práce prebiehajú v súlade s vypracovanou a odsúhlasenou projektovou dokumentáciou.

A tak sa v dnešných dňoch napĺňa volebný sľub primátora, ktorý dal občanom Prílep minulý rok.

M. Petrovičová

Informácie poskytol vedúci oddelenia výstavby Bc. Štefan Nociar


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button