Kultúra

Slávnostné prijatie jubilantov a oslava Mesiaca úcty k starším

poradna

„Kto ľahko stráca úctu k druhým, ten si neváži sám seba.“

Fiodor Michajlovič Dostojevskij

V tretí októbrový týždeň sa na počesť seniorov z príležitosti Mesiaca úcty k starším uskutočnila v priestoroch MSKŠ oslava, ktorej predchádzalo slávnostné prijatie jubilantov a zápis do Pamätnej knihy. Medzi pozvanými jubilantmi figurovali nasledovné mená: Gabriela Andelová, Rozália Balážová, Vincenta Biela, Anna Bratová, Barbora Frajková, Mária Hasprová, Irena Kňazeová, Anna Ostrihoňová, Marta Sekanová, Justína Valachová, Mária Valkovičová, všetkých spája spoločný a úctyhodný vek – 90 rokov. Pozvaní boli aj najstarší obyvatelia Štefan Kabát (toho roku oslávi 99 r.) a Katarína Bónová (98 r.). Počas ceremoniálu sa jubilantom prihovoril Peter Lednár slovami: „Starší človek je predovšetkým skúsený človek. Svojimi životnými skúsenosťami a cennými radami môže obohatiť život rodiny a byť jej oporou a príkladom. Želám vám veľa zdravia, radosti a životného optimizmu. Buďte ešte dlhé roky medzi nami šťastní a v pokoji užívajte život v kruhu najbližších.“

Program pripravený v divadelnej sále otvoril ľudový tanček v prevedení detí a učiteliek z materskej školy na Štúrovej ulici. Svojím talentom a rezkosťou zaujal folklórny súbor Lupienok z Chyzeroviec. Tri vstupy v defilé pripraveného programu patrili Adriane Mrázovej, ktorá zaspievala a tým nám odprezentovala, že v hrdle má, ako sa hovorí, povestné zlato. Na ľudovú nôtu zanôtilo trio Trnky, ktoré vystriedala tanečná skupina Streetlup z Chyzeroviec.

Aj pri tejto príležitosti sa ešte úvodom všetkým prihovoril primátor Peter Lednár, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol slovo úcta, ktorá je na mieste vždy, nielen počas tohto mesiaca, čo by malo byť samozrejmé pre každého, ako sám povedal: „Nech sú dni Vášho zrelého veku prepletené vďačnosťou nás všetkých!“

Najsymbolickejším a univerzálnym darčekom je od nepamäti kvet, ktorým aj v tomto prípade boli všetci pri odchode zo sály z vďačnosti a z úcty srdečne obdarovaní.

-mp-



obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button