ChyzerovceVideo

Blížiace sa Vianoce otvárajú ľuďom srdcia

poradna

Vďaka Občianskemu združeniu Chyzerovce, ktoré sa 7. decembra 2013 v Kultúrnom dome v Chyzerovciach postaralo o pestrý kultúrny program plný vianočných kolied, piesní, moderných tancov a ľudových tradícii, sme si predčasne mohli naplno vychutnať atmosféru prichádzajúcich najkrajších sviatkov v roku. V sprievode neodmysliteľných spoločníkov čerta a anjela zavítal do tejto prímestskej štvrte aj Mikuláš.

Za týmto skvelým, pútavým vianočným pásmom sa skrýva mnoho ľudí s dobrým srdiečkom, ktorých aj v dnešnej ťažkej dobe nadovšetko napĺňa potešenie z radosti a spokojnosti druhých. Najkrajšou odmenou za vynaložené úsilie na úkor ich voľného času je búrlivý potlesk zaplnenej sály, úsmevy a rozžiarené oči tých najmenších tak, ako to bez pochýb bolo aj v tento ligotavý deň.

Tvorcami sviatočného decembrového popoludnia boli už tradične Marika Ďurčeková a Simona Poliaková, ktoré sa postarali o vystúpenia tých najmenších a ktorým sa aj s pomocou dvoch dievčat Diany a Eni Dvořákových podarilo vyčariť navždy zapamätateľné a príjemné pocity všetkým prítomným, no najmä hrdým rodičom svojich malých ratolestí.

Súčasťou programu bolo vystúpenie na folklórnu nôtu dvoch speváckych súborov „Trniek“ a „Chyzerovčanky.“ Prekvapením večera bola súhra ôsmych ľudí v spoločne zaspievanej piesni „Vráť trochu lásky medzi nás.“ Je potrebné podotknúť, že niektorí účinkujúci si svoj spevácky a herecký talent vyskúšali na pódiu po prvýkrát.

Úprimné poďakovanie patrí predovšetkým účinkujúcim, deťom, ich rodičom, občianskemu združeniu, mamičkám za napečené chutné koláče, za zorganizovanie vianočnej burzy a všetkým ostatným ľuďom, ktorí boli ochotní s prípravami podujatia pomáhať.

Že ľudí spája láska, všetci vieme. Ak sa z lásky zrodí program, ktorý toľkých ľudí poteší, život je zase o niečo krajší a lepší. Dnes to bolo vďaka srdečným Chyzerovčanom.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button