Šport

“Deň pre zdravie s jogou” vo Vrábľoch

poradna

Dňa 30.11.2013, v sobotu od 11.00 – 16.00 h sa konal II. ročník krásneho podujatia v telocvični Základnej školy na Levickej ulici vo Vrábľoch, na ktorom sa zúčastnili učitelia z Bratislavskej jogovej spoločnosti, ktorí svojimi cvičeniami zaujali 80 záujemcov o jogu.

Organizátorkou Dňa zdravia s jogou bola naša kolegyňa, Ľubka Račeková, ktorá chce pokračovať aj v budúcnosti v tejto tradícii.

Svojim cvičením “Poznaj svoje svaly” nás zahrial Janko Mitúch z Nitry. Dôraz kládol hlavne na zdravé a bezpečné posilnenie brušných svalov. Naše posilnené svaly uvoľnil bleskovou masážou chrbta, z ktorej boli prekvapení a zároveň nadšení všetci účastníci tejto akcie.

V akupresúrnej masáži tváre a hrudníka pokračovala Magda Molnárová z Nitry, ktorá podnietila liečivé energie v našom tele prostredníctvom orgánovej zostavy obohatenej o liečivé výdychy. Pomocou hlások “há” a príslušnej ásany sme očistili srdce a tenké črevo, “ššššš” pomohlo našej pečeni a žlčníku a ako hady sme “śśśkali” pri čistení hrubého čreva a pľúc.

V prestávke Ľubka Račeková vylosovala aj majiteľov zdravých a motivujúcich cien, ktoré získala od svojich sponzorov. Úsmev na tvári cvičencom vylúdila nielen joga, ale aj potravinové doplnky, poukaz na 2 masáže, knihy o joge.

Po prestávke Ivana Vaškovičová zo Zlatých Moraviec potrápila naše kríže a SI zhyby zostavou na uvoľnenie a posilnenie problémovej časti nášho tela.

Úžasnú zostavu ásan zameranú na endokrinný systém predviedla usporiadateľka Ľubka Račková z Novej Vsi nad Žitavou. Túto zostavu pripravuje, dopĺňa a praktikuje už niekoľko rokov a prostredníctvom nej pomohla mnohým záujemcom o jogu.

Záver patril Evke Tomanovej z Bratislavy. Zamerala sa na liečivé vlny podľa učenia MUDr. Kudrjašova. Úžasnú vibráciu sme zažili vďaka liečeniu hláskou ÓM, ktoré prebiehalo v 2 kruhoch a uvoľňovalo individuálne zdravotné problémy a bolestné emócie.

OM Healing je prastará skupinová duchovná liečebná technika, ktorú znovu svetu priniesol Mahavatar Babaji na pomoc pri obnove rovnováhy a jednoty v ľuďoch a vo svete. OM Healing pomáha harmonizovať všetky úrovne – fyzickú, mentálnu, emocionálnu a duchovnú. Podstatou OM Healingu sú zvuk a vibrácia. ÓM je prvotný zvuk, vznikajúci a šíriaci sa celým vesmírom. Spievaním ÓM v špecifickej skupine sa prostredníctvom zosúladenia vibrácií uzdravovací proces zosilňuje. Ako vlny, vytvorené hodením kameňa do vody, sa vibrácie zvuku ÓM vlnia do okolia. Tieto vibrácie sú prínosom pre účastníkov, ale tiež môžu ovplyvniť ďalších ľudí, miesta a životné situácie. Na úrovni vesmíru môže ÓM Healing napomôcť k zlepšeniu životného prostredia a k nastoleniu harmónie a jednoty v rámci človeka a prírody.

Myslím, že vstup každého učiteľa bol niečím špecifický, zameraný na konkrétnu problematiku a niečím obohatil všetkých zúčastnených.

Zároveň sme boli radi, že sme sa mohli my, učitelia jogy z Nitrianskeho kraja stretnúť a podporiť našu snahu rozšíriť cvičenia jogy medzi ľudí a pomôcť im zdokonaliť ich život.

V mene Ľubky Račekovej ďakujem všetkým zúčastneným a teším sa na budúci ročník s úžasným programom a novými podnetmi pre nás všetkých.

Ivana Vaškovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button