AktualityDenné centrum

Mikulášska nádielka pre seniorov v podobe kurzov

poradna

Na podnet primátora mesta Petra Lednára sa 7. decembra 2013 v Divadelnej sále MSKŠ konalo stretnutie seniorov nad 50 rokov s trvalým pobytom v okrese Zlaté Moravce a kompetentných osôb, ktorí ich prišli bližšie oboznámiť s projektom „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov.“ Mesto Zlaté Moravce sa do výzvy zapojilo v roku 2012, podalo žiadosť a následne v tomto roku získalo prostredníctvom eurofondov finančný nenávratný príspevok vo výške 93 641, 78 € na pomoc seniorom v ich nezávislejšom a rozhľadenejšom každodennom živote.

V roku 2014 budú prebiehať kurzy, s ktorými boli uchádzači podrobnejšie oboznámení, s možnosťou záväzného prihlásenia sa. Stretnutia spojeného s besedou sa zúčastnilo cez sto seniorov  a na otázky ohľadom projektu zodpovedne odpovedal zástupca Mesta primátor Ing. Peter Lednár, CSc., odborný garant predmetov a vzdelávania Mgr. Alena Madzinová, metodici JUDr. Anna Gaborčíková, Ing. Ján Štegena a Mgr. Zuzana Pařízeková.

Tento projekt má umožniť seniorom vzdelať sa vo sférach, prostredníctvom ktorých nájdu lepšie uplatnenie svojich potrieb a túžob s menej obtiažnym zaradením sa do súčasnej spoločnosti.

Ak máte nad 50 rokov a vaše trvalé bydlisko je v okrese Zlaté Moravce, máte ešte stále možnosť  prihlásiť sa do kurzov, na ktorých sa naučíte pracovať s počítačom, získate právnu gramotnosť, oboznámite sa so zdravým životným štýlom, získate znalosti spoločenskej etikety a cudzie jazyky vám už nebudú natoľko cudzie.

Vzdelávanie seniorov bude prebiehať v deviatich moduloch, je možné zúčastniť sa viacerých z nich a ukončíte ich certifikátom o ich absolvovaní.

Jednotlivé kurzy a doba ich trvania:

  • Modul 1: Práca s Informačnými a komunikačnými technológiami (IKT) – začiatočníci = 40 hodín
  • Modul 2: Práca s IKT – užívateľ = 40 hodín
  • Modul 3: Práca s IKT – pokročilý užívateľ = 40 hodín
  • Modul 4: Právna gramotnosť = 20 hodín
  • Modul 5.1: Zdravie a životný štýl = 10 hodín
  • Modul 5.2: Prvá pomoc zdravoveda pre seniorov = 10 hodín
  • Modul 6: Anglický jazyk = 60 hodín
  • Modul 7: Nemecký jazyk = 60 hodín
  • Modul 8: Spoločenská etiketa = 40 hodín
  • Modul 9: Komunikačné zručnosti = 60 hodín

Vzdelávanie seniorov bude prebiehať v Dennom centre v Zlatých Moravciach. Podrobnejšie informácie o jednotlivých kurzoch získate na MsÚ, na oddelení projektov a propagácie u Ing. Miroslava Košúta, tel. číslo: 037 692 39 26

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.“

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button