ŠkolyVideo

UNICEF – ŠKOLY PRE AFRIKU

poradna

ZBIERKA : ŠKOLY PRE AFRIKU ZLATÉ MORAVCE

Všetky deti majú právo na vzdelanie, ktoré im dáva nádej na kvalitnejší život a budúcnosť.

Práve preto sa mesto Zlaté Moravce rozhodlo v dňoch od 2.12.2013 do 5.12.2013 zapojiť do zbierky UNICEF - ŠKOLY PRE AFRIKU.

Zbierka prebiehala na štyroch stredných školách a to na Strednej odbornej škole Obchodu a služieb, Obchodnej akadémii, Strednej odbornej škole technickej a Gymnáziu Janka Kráľa. Žiaci a pedagógovia ktorí mali záujem o hlbšiu diskusiu na danú tému si samozrejme tiež prišli na svoje. Niektoré školy sa rozhodli v rámci vyučovania zastaviť pri našom stánku  za účelom informovať sa ohľadom zbierky ale aj organizácie UNICEF ako takej. Formou malej diskusie sa tak študenti mali možnosť spýtať na akékoľvek informácie k danej problematike a mnohokrát aj prekvapili svojim záujmom a postrehmi.

Snahou zbierky ŠKOLY PRE AFRIKU bolo poukázať na to aké je vzdelanie dôležité a nie pre každého je  automatické a prirodzené . Faktom je že stále viac ako 93 miliónov detí na svete nemôže chodiť do školy a ešte väčší počet školskú dochádzku nedokončí. Znamená to, že každé tretie dieťa školu nenavštevuje.

Prečo je teda vzdelanie také dôležité? Odpoveď na túto otázku je pomerne jednoduchá:

Žiadna iná investícia nemá taký dlhodobý efekt, akou je vzdelanie detí.

Deti, ktoré navštevujú školu, sú zdravšie, samostatnejšie a schopnejšie nastúpiť do pracovného procesu. Vzdelanie je jedinou efektívnou vakcínou proti HIV/AIDS.

Preto by som sa chcela poďakovať všetkým zapojeným do zbierky . Niekedy sa dá pomôcť aj málom treba iba chcieť a nevzdávať sa.

 

Bc. Nikoleta Szegényová

 

Zbierky sa zúčastnili:

  • Junior Ambasádor – Nikoleta Szegényová

Dobrovoľníci

  • Sir Peter Lednár
  • Miroslava Drgoňová
  • Filip Minár
  • Majo Strnádek


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button