Aktuality

Rozšírenie kamerového systému v Zlatých Moravciach

poradna

 Jednou z dôležitých priorít Mesta Zlaté Moravce je bezpečnosť jeho obyvateľov.

Mestu Zlaté Moravce – Mestskej polícii bola Radou vlády SR pre prevenciu kriminality pre rok 2013 schválená dotácia zo štátneho rozpočtu vo výške 5000 € na projekt „Rozšírenie kamerového systému v Zlatých Moravciach.“ (Projekt bol vypracovaný na 9 556, 80 € so spoluúčasťou Mesta.)

Vďaka dotácii a dofinancovaniu Mesta (4 556,80 €) sa od začiatku novembra rozšíril Bezpečnostný monitorovací kamerový systém o otočnú kameru umiestnenú v mestskej časti Chyzerovce.

Od začiatku roka 2013 využíva Mestská polícia ďalšiu z otočných kamier nainštalovanú na križovatke ulíc Župná a Andreja Kmeťa, ktorú Mesto – Mestská polícia získala sponzorsky a preto zároveň touto cestou sponzorovi ďakuje.

Aktuálne sa v Zlatých Moravciach v rámci situačnej prevencie využíva 5 kamier, vďaka ktorým sa pomáha z mesta vytesniť kriminalitu, zločiny, vandalizmus a tým sa vo veľkej miere prispieva k zvýšeniu bezpečnosti a objasňovaniu trestnej činnosti.

Podľa slov náčelníka Mestskej polície PhDr. Mariána Takáča sa bude v tomto trende a smere pokračovať, čím sa do budúcna bude stále pracovať na rozširovaní počtu kamier v Zlatých Moravciach.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button