Šport

Úspešný záver sezóny na Majstrovstvách Slovenska!

poradna

Dňa 7.12. 2013 sa v Bratislave, na najväčšej lezeckej stene na Slovensku, začali od rána zhromažďovať lezci z celého Slovenska, či dokonca z Čiech. Dôvodom boli dlho očakávané Majstrovstvá Slovenska, ktorými končila tohtoročná pretekárska sezóna. Po nedávnom úspechu našich pretekárok Lucii a Simone Korcových v Anglicku, bol tento pretek ďalším a zároveň aj ich posledným cieľom sezóny. V lezení na rýchlosť to bol tento rok pre nich prvý pretek na domácej pôde, preto bola motivácia získať prvé priečky naozaj veľká. Vďaka tomu, že organizátori spravili pretek Open tzn., že preteku sa mohli zúčastniť aj pretekári z okolitých krajín, bola konkurencia v mužskej aj ženskej kategórii naozaj kvalitná a šance na víťazstvo vyrovnané.

Pretek sa začal kvalifikáciou, v ktorej mal každý pretekár 3 pokusy na 15m vysokej ceste, ktorá končila skokom do spínača. Už prvé pokusy pretekárov naznačovali, že získať najlepšie umiestnenia nebude vôbec jednoduché, keďže organizátori trošku zanedbali prípravu cesty a pretekári boli na vyšmýkanej ceste ako na klzisku. Pretekárom to na psychike veľmi nepridalo, ale medzi divákmi to zaručene zvýšilo atmosféru. Hneď po kvalifikácii nasledovalo finále, kde si už všetci pretekári boli vedomí, že rozhodovať bude každá stiahnutá sekunda.

A ako to nakoniec dopadlo? Medzi mužmi tento krát Slovensko nemalo na stupni víťazov žiadne zastúpenie, dominovali českí pretekári. V ženskej kategórii nakoniec predsa len zostali dve umiestnenia doma. Simona Korcová si svojím časom vyliezla pre celkové 3. miesto a Lucia Korcová v súboji s českou pretekárkou nakoniec získala 1. miesto, čím sa stala tohtoročnou Majsterkou Slovenska. Gratulujeme k pekným umiestneniam a držíme palce do ďalšej sezóny, ktorá tu bude čo nevidieť.

HK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button