Aktualityi-POST

Silvester na Veľkom Lysci

poradna

 Rozlúčka so starým rokom na horách sa v živote turistov stala silvestrovskou tradíciou a patrí k tým najkrajším turistickým podujatiam roka.

 Silvestrovského výstupu na Veľký Lysec v krásnej prírode Tribečského pohoria sa pravidelne zúčastňujú aj členovia Klubu slovenských turistov Mestská organizácia Zlaté Moravce. Túto neopakovateľnú atmosféru posledný deň v roku pravidelne pripravujú pre všetkých účastníkov podujatia členovia KST Pustovník Sľažany pod horolezeckými skalami kremencovej hory Veľkého Lysca. Podujatie sa nieslo v dobrej nálade pri dobrej kapustnici. Na silvestrovské podujatie prichádza najviac turistov z Velčíc, odkiaľ vedie žltá turistická značka okolo hájovne s táboriskom so studničkou cez sedlo pod Lyscom a pokračuje do Kostolian pod Tribečom. Pohorie v tejto oblasti Tribeča priťahuje milovníkov prírody svojimi osobitými prírodnými krásami s peknými výhľadmi na Ploskú, Svinec, Veľký Tribeč, do Kostolianskej kotliny a za pekného slnečného počasia na kontúry hôr Pohronského a Považského Inovca. Tohto roku na Silvestra v horách Tribeča vládlo ešte teplé jesenné počasie a chýbala tá pravá atmosféra zimného ročného obdobia, ako ju poznáme po iné roky.

Všetkým milovníkom prírody želajú turisti v Novom roku veľa krásnych zážitkov a šťastný Nový rok.

 Anton Kaiser


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button