AktualitySamosprávaVideo

Oslavy Silvestra na Námestí A. Hlinku v Zlatých Moravciach

poradna


Novoročný príhovor primátora mesta – Zlaté Moravce

Drahí spoluobčania,

Dovoľte mi, aby som sa Vám z tohto miesta prihovoril, na prahu nového roka. Nie je to len údaj v kalendári, ale pre mnohých z nás má zvláštny význam, kedy vyhodnocujeme odchádzajúci rok a začíname plánovať ten prichádzajúci. Určujeme si nové ciele a dávame si rôzne predsavzatia, či už pracovné, alebo osobné.

Na začiatok by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí svojou prácou a snahou v uplynulom roku prispeli k zveľadeniu a k rozvoju nášho mesta, ale aj okresu. Podarilo sa nám zavŕšiť niekoľko úspešných projektov a podarilo sa nám aj pokračovať v postupnej a neutíchajúcej modernizácií mesta. Dúfam, že budeme v tomto trende pokračovať a bude viac príležitostí pre prežívanie pozitívnych udalostí aj napriek prekážkam, s ktorými sa musíme vyrovnávať. Rovnako aj hektická doba, v ktorej žijeme, vyššie požiadavky na ľudí, techniku a infraštruktúru ako aj stály nedostatok finančných prostriedkov, nám sťažujú prácu. Všetka práca sa robí pre zlepšenie a skvalitnenie života občanov, Vášho života v Zlatých Moravciach.

Rok 2013 sa niesol hlavne v znamení osláv 900. Výročia prvej písomnej zmienky o našom meste. Oslavy prebiehali po celý rok, menšími, či väčšími kultúrnymi alebo športovými akciami, ale ako to býva zvykom, vyvrcholenie prišlo počas nášho tradičného jarmoku, kedy ste mali možnosť vychutnať si dvojdňový, špeciálny program na námestí Andreja Hlinku, kde sa vám predstavili rôzni hostia z oblasti kultúry, športu, umenia, či zo spoločenského života. Znova za zmienku stoja projekty, väčšieho či menšieho rozsahu, vďaka ktorým, sme mohli zafinancovať rôzne oblasti rozvoja, kultúry, či rekonštrukcií alebo obnovy spoločenských budov, areálov škôl, priniesť jedinečné projekty, ako je napríklad vzdelávanie seniorov, alebo ekologické projekty.

Rok 2014 sa bude niesť v snahe priniesť ešte viac rozvoja, zlepšenia a skvalitnenia života vás, občanov nášho mesta. Veľmi dúfam, že sa nám podarí naštartovať, tak potrebné stavebné činnosti, či už na úrovní rekonštrukcií ciest a infraštruktúry, alebo výstavby ešte viac potrebných nájomných bytov. Naďalej nepoľavíme ani v oblasti kultúry, a budeme sa snažiť priniesť ešte viac rôznorodých kultúrnych a športových akcií, aby si každý občan, akéhokoľvek veku, prišiel na svoje.

Realizácia takýchto plánov a aktivít s nimi spojenými, si vyžaduje obrovské pracovné aj finančné úsilie, ale hlavne toleranciu a pochopenie vás občanov, pretože rok 2014 bude aj rokom šetrenia, aby sme nezostali našim ďalším generáciám nič dlžní.

Využijem ešte raz možnosť poďakovať, všetkým občanom, občianskym združeniam, spolkom, centrám, ktorí akokoľvek prispeli k zveľadeniu nášho mesta a obohateniu jeho kultúrneho, športového, či duchovného života, pretože budúcnosť mesta je hlavne v rukách vašich, v rukách občanov. Špeciálne sa chcem poďakovať, všetkým pracovníkom mesta Zlaté Moravce, pracovníkom mestského úradu, pracovníkom mestských podnikov za ich veľmi oddanú, tvrdú a záslužnú prácu.

Do nového roka 2014 Vám prajem hlavne veľa zdravia, keďže je to najdôležitejšie, čo máme, viac šťastia vo vašich dňoch, veľa radosti, lásky ako aj veľa úspechov v pracovnom a osobnom živote.

 Dipl. Ing. Peter Lednár, CSc.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button