Aktualityi-Business

Stretnutie primátora s ruským investorom

poradna

Dňa 21. januára 2014 navštívil mesto Zlaté Moravce ukrajinský investor Taratorin Jurij Michajlovič (generálny riaditeľ UTSB – Kyjev, Ukrajina), za účelom zámeru podnikania v našom meste.

Keďže ide o vytvorenie takmer sto pracovných príležitostí, stretnutia sa zúčastnila aj poslankyňa MsZ, vedúca Okresného úradu práce Denisa Uhrinová, ktorá vysvetlila možnosti spolupráce zo svojej pozície z pohľadu zákonov o zamestnanosti.

Primátor Peter Lednár oboznámil návštevu o meste všeobecne, s podnikaním a školstvom, ktoré je podstatným zázemím pre pôsobiace firmy u nás. Podal informácie o priestoroch, oboznámil sa s plánmi investora a dal prísľub ústretovosti v sprostredkovaní ďalších rokovaní dotknutých strán v rámci svojich možností.

Súčasťou stretnutia bola návšteva priemyselného parku a dvoch moderných prevádzok firiem Axson Central Europe a Bauer Gear Motor Slovakia s.r.o., ktoré v Zlatých Moravciach pôsobia niekoľko rokov a ktorých investori našli v našom meste spokojnosť. Práve vďaka ich výrobným technológiám a vytvorením výhodných podmienok zamestnávajú stovky ľudí nášho regiónu už dlhodobo a ich renomé zviditeľňuje Zlaté Moravce po celom svete.

Zatiaľ sú rokovania len v počiatočnom štádiu riešenia a preto sú bližšie informácie o plánovanom projekte ešte obchodným tajomstvom investora.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button