Aktuality

Akákoľvek pomoc je vítaná

poradna

„V mene celého kolektívu Zariadenia opatrovateľskej služby, a aj v mene jej klientov, by som sa chcela veľmi pekne poďakovať vedeniu Mesta a zamestnancom Mestského úradu, ktorí nám pripravili milý darček v podobe hodnotných praktických vecí a týmto spôsobom tak citeľne spríjemnili naše prostredie.

Veľmi nám pomohli. To, čo nám peniažky z rozpočtu nepokryli a čo sme si už zopár rokov kúpiť nemohli, nám týmto spôsobom boli aspoň sčasti dopriate.“

Za ZOS z celého srdca ďakuje Jana Bošiaková

Finančnú zbierku za účelom spríjemnenia prostredia v mestskom zariadení, ktoré starostlivo pomáha našim seniorom v ich opatere, inicioval Štefan Nociar a Janka Križanová z Oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti a podieľali sa na nej zamestnanci Mestského úradu. Zároveň sa chcú aj oni verejne poďakovať všetkým zamestnancom MsÚ, ktorí boli ochotní prispieť, ako aj Danielovi Oravcovi za promptné vyriešenie zapojenia zakúpeného televízneho prijímača, vďaka ktorému sa podarilo dotvoriť pohodlie ich náhradného domova ešte počas Vianočných sviatkov.

Redakcia Info s podporou primátora Petra Lednára a Mesta Zlaté Moravce prosí všetkých empatických ľudí dobrej vôle o pomoc Zariadeniu opatrovateľskej služby, ktorá v poslednom čase v rámci svojich možností nahrádza zaniknuté nemocničné oddelenie dlhodobo chorých.

Keďže existencia domovov a zariadení opatrovateľských služieb je nepopierateľne celoslovenský problém a tieto zariadenia so štátnymi, mestskými príspevkami a financiami klienta nedokážu pokryť všetky svoje základné výdavky na ich chod, je momentálne jedinou riešiteľnou cestou verejná prosba o pomoc.

Náš právny a sociálny systém v súlade so životnou úrovňou k pomeru priemerných dôchodkov robí starosti najmä tým, ktorí nemajú už svojich blízkych, alebo ktorých opora niekde zlyhala a sú tak odkázaní, v prípade zhoršenia ich zdravotného stavu vzhľadom k pokročilému veku, na pomoc opatrovateľských zariadení.

Verte, ak by ste tento domov navštívili, videli a počuli na vlastné oči, čo všetko si opatera o našich seniorov vyžaduje a za akých podmienok personál zodpovedne a celým svojím srdcom pracuje, uverili by ste, ako veľmi by bola akákoľvek pomoc z vašej strany vítaná.

Vďaka obetavosti ľudí na tom správnom mieste môže Mesto poskytovať služby seniorom, ktorí to naozaj potrebujú, ale kvôli výške ich starobného dôchodku si nemôžu dovoliť súkromné zariadenie.

Pomôcť sa dá rôznymi spôsobmi. Zariadenie opatrovateľskej služby by privítalo napríklad aj čistiace, dezinfekčné prostriedky, praktické vybavenie kuchyne, obliečky, ošatenie (povolené je iba nové), kancelárske potreby, niektoré druhy potravín, elektroniku, bielu techniku a iné. Ak máte možnosť pomôcť, prípadne máte nejaké iné nápady, ktoré by akýmkoľvek spôsobom pomohli zvýšiť životnú úroveň klientov a skvalitniť poskytované opatrovateľské služby, volajte na telefónne číslo redakcie: 0915 751 777 alebo pani Bošiakovej, vedúcej ZOS na tel. č.: 0905 848 025 / 037 642 23 90, ktorá zodpovie na všetky vaše otázky.

Keďže ZOS nie je právny subjekt a toto zariadenie je súčasťou našej samosprávy, finančné príspevky môžu byť poskytnuté len po vyplnení zmluvy, ktorú si môžete stiahnuť pomocou odkazu pod článkom. Je potrebné ju priniesť na Mestský úrad do redakcie Tekovských novín a po podpise oboch dotknutých strán môže byť finančná podpora zrealizovaná.

VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME

Ľubomíra Rosinská



obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button