Aktuality

K Tescu prejdete autom už aj od mesta

poradna

Z dôvodu zvýšenia intenzity cestnej premávky cez centrum mesta a následným prehodnotením dopravnej situácie, požiadalo Mesto Zlaté Moravce o úpravu dopravného značenia a tým o zmenu dopravnej premávky vzhľadom k prístupovej komunikácii k HM Tesco, na základe ktorého vydalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru – Krajský dopravný inšpektorát v Nitre súhlasné stanovisko. Pôvodná, už existujúca dopravná značka „Zákaz odbočenia vľavo“ na Hviezdoslavovej ulici smerom k Tescu bola doplnená o dodatkovú tabuľu, ktorá zakazuje odbočiť len nákladným motorovým vozidlám.

Od 19. marca 2014 môžu účastníci dopravnej premávky osobných motorových vozidiel odbočiť k Tescu aj z Hviezdoslavovej ulici a z obidvoch smerov.

Mesto upozorňuje na zmenu, ktorá nastala aj pri výjazde z parkoviska pri HM Tesco na Hviezdoslavovu ulicu, kde sa zrušil „Prikázaný smer jazdy vpravo“ a odbočiť je možné aj ku svetelnej križovatke.

Po kladných stanoviskách KR PZ KDI Nitra k požiadavkám, ktoré za Mesto Zlaté Moravce inicioval Emil Hudák, referent dopravy Oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti, boli zmeny v dopravnom značení zrealizované Regionálnou správou a údržbou ciest a.s. Nitra, vzhľadom k tomu, že ide o cesty pod správou Vyššieho územného celku.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button