Aktuality

Medzinárodný deň šťastia

poradna

20. marec je nielen prvým jarným dňom, ale zároveň aj Medzinárodným dňom šťastia.

Život sám o sebe je pestrý a každý deň nám prináša niečo nové a snáď aj nepoznané. Jeho vernou súčasťou je aj samotné šťastie, pre niekoho je len nepoznaným a hlavne mýtickým slovom, ale pre väčšinu stelesňuje šťastie najzákladnejšie životné hodnoty a priority. Je teda šťastie vnútorným dlhodobo alebo na chvíľku vzplanúcim pocitom, emóciou, ku ktorej sa musí pod váhou životných skúšok a okolností dopracovať každý individuálne? Alebo k naším zdarom prispieva povestná Fortuna (v rímskej mytológii známa ako bohyňa náhody a osudu), ktorá, ako je u nej zvykom, zaúraduje nečakane, ale o to viac prekvapivo? Keď sme už pri tom, všetci jej zjavne radi vychádzame v ústrety a s otvorenou náručou. Veď tam, kde je ona, je aj nádej, radosť a úsmev, základné ingrediencie a koreniny tvoriace komplexnú spokojnosť človeka.

Každý má na šťastie svoj vlastný názor, pohľad alebo dokonca fungujúci vzorec. Každopádne, aj keď je šťastie pravidelne sa objavujúcim alebo prchajúcim momentom, alebo patríte medzi tých šťastlivcov, ktorí si ho hýčkajú a majú ho v sebe hlboko zakorenené natrvalo, v momente ako sa prebudí a prejde do popredia, treba si ho bez zaváhania vychutnať, ako inak, než naplno. Na mieste je aj poďakovanie za tieto výnimočné chvíle, okamihy, ktoré by sme nemali brať za samozrejmé.

Nech má pre vás „šťastíčko“ akúkoľvek formu, tvar, farbu, vôňu, skúste ho o niečo intenzívnejšie práve v tento deň zo seba „vydolovať“, tešiť sa z neho, po prípade, v reťazovej reakcii posunúť inému človeku, ktorého stretnete v tejto uponáhľanej dobe úspešne a cielene „zakukleného“ pred zrakmi iných ľudí. Spravte sebe aj iným zúročením a premenením svojho šťastia na šťastie iného zo šedivého dňa farebný.

Prinášame vám zopár odpovedí v rámci aktuálnosti témy na otázku:

Čo je pre vás šťastie?

  • Podľa Eriky, je to celkový pocit pohody, keď nemá človek žiadne veľké starosti, ďalej pocit sebestačnosti, bez odkázania na iných, kde je vytesnený pocit bezmocnosti a samozrejme zdravie. Každá jedna chvíľa je šťastie.
  •  „Je to zdravie, rodina a priatelia,“ odpovedala Ivana.
  • Milovať a byť milovaný je šťastím pre Františka.
  • Miroslava hovorí, že šťastie je všetko naokolo, je to zdravie a každý bezproblémový deň.
  • Miroslav zadefinoval svoje šťastie ako samotné smerovanie v živote, lásku, rodinu a deti. Životné hodnoty sú pre neho životným šťastím.
  • „Ja som šťastný stále, šťastie si vytváram sám,“ reagoval na otázku Marek.
  • Katarína vidí svoje šťastie v zdraví, rodine, pohode, láske a v tom, keď sa všetko darí. Nevynechala ani samotný úsmev.
  • Jaroslav sa teší z maličkostí, preto je šťastný neustále.

Želáme vám krásne, slnečné a šťastné dni… apropo, čo je vaším šťastím?

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button