AktualityKultúraŠkoly

Príjemné popoludnie so študentmi GJK a ich hosťami

poradna

V sobotu 26. apríla sa priestory Mestskej knižnice v popoludňajších hodinách začali pomaly, ale isto, zapĺňať dobre naladenými ľuďmi. Dôvodom ich návštevy bola beseda spojená s fotovýstavou v spolupráci so študentmi Gymnázia Janka Kráľa v rámci Národného projektu KomPrax – Kompetencie pre prax (Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ). Martina Šaláteková, Nikola Libáriková a Matúš Herc sú mená študentov, ktorí sa ukrývajú za prípravou besedy s hosťami PaedDr. Ivanom Meňhartom a Ing. Ľubomírom Olachom. Úvodnými slovami nám okrem privítania vedúca knižnice Anna Šútorová prezradila, že stretnutím nás bude sprevádzať práve študentka Martina Šaláteková.

Otvorenia besedy sa po privítaní prítomných, vrátane poverenej riaditeľky MSKŠ Simony Holubovej, zhostila s ľahkosťou a v krátkosti predstavila pozvaných hostí. Viac nám prezradili osobne pri svojich prezentáciách. Do témy fotografie, vrátane jej histórie, nás vtiahol pán Meňhart, vďaka ktorému sme si sprostredkovane cez jeho fotografie pocestovali po farebnom a rozmanitom svete. Niektoré jeho série čiernobielych fotografií boli vystavené aj v knižnici. Zo sveta vášnivého fotografovania sme sa presunuli k literárnemu umeniu prezentovanému publicistom a spisovateľom pánom Olachom. Venuje sa písaniu prózy aj poézie, z ktorej nám niektoré svoje básne predniesol, nechýbala ani tá, čo obsahom zachytáva jeho najobľúbenejšie mesto – Paríž.

Obaja páni po svojich vstupoch bezprostredne odpovedali na sypúce sa otázky prítomných. Všetko dobré a príjemné sa raz končí, ani táto beseda nebola výnimkou. Študenti všetkým poďakovali za návštevu a hostí obdarovali kyticou a darčekom. Kto mal chuť, mohol zostať a pokračovať v konverzácii a zamaškrtiť si na chutnom občerstvení. Verím, že všetci, rovnako ako ja, odchádzali nielen s príjemnými pocitmi, ale aj bohatší o informácie a skutočnosti zo sveta fotografií a papierom voňajúcich kníh.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button