AktualityPodujatia

Motorkárom sa splnil sen

poradna

Dňa 26. apríla 2014 sa konalo slávnostné otvorenie Klubu motorkárov – ZUBRY v mestskom areáli na Viničnej ulici, za koľajnicami.

Milovníci motoriek sa schádzajú už niekoľko rokov, ale až v tieto dni sa môžu konečne tešiť z oficiálnych priestorov. Stali sa druhým domovom nielen ich kovových tátošov, ale predovšetkým s nimi spätých spriaznených duší, ktoré pri ich osedlaní dokonale napĺňa úžasný pocit večnej slobody.

www.zlatemoravce.info„Vyprosujem u Pána Boha požehnanie pre tieto krásne stroje, aby ste sa na nich vždy vrátili zdraví a aby Vás robili šťastnými,“ – zazneli slová dôstojného pána Gustáva Lutišana počas slávnostného aktu prestrihnutia pásky, ako symbolu nových krásnych začiatkov pre skvelých ľudí, ktorých spája láska ku koníčku a zároveň výnimočný druh životného štýlu.

www.zlatemoravce.infoStretnutia sa zúčastnil aj prednosta Okresného úradu Marek Illéš, ktorý s vďakou vyzdvihol iniciatívy motorkárov popri ich bežných povinnostiach, prejavil radosť z existencie klubu u nás v Zlatých Moravciach a poukázal na dôležitosť aktivít združení a klubov, ktoré pre dobrú vec dokážu spojiť ľudí rôznych vekových kategórií a ktoré si preto zaslúžia našu úctu a obdiv. „Chcel by som Vám popriať veľa šťastných kilometrov,“ týmto prianím pred nasledujúcou „Spanilou jazdou“ ukončil svoj príhovor prednosta OÚ.

Kolonu tridsiatich motoriek sprevádzala Štátna polícia, ktorá usmerňovala dopravu a spolu s Mestskou políciou dohliadala na pokojný priebeh celej akcie. Príjemným a zaujímavým zastavením tejto elegantnej jazdy bola Zubria obora v Lovciach v čase kŕmenia dominantných zvierat, podľa ktorých sa klub pomenoval. Zubor je známou stopou v histórii Slovenska, pýchou zlatomoraveckého regiónu a je znakom majestátnosti a sily. Preto sú naši motorkári veľmi hrdí, že sa vyníma práve v ich znaku, ktorý sa na tomto mieste v lone matky prírody aj slávnostne pokrstil.

Akcia týchto úžasných ľudí pokračovala popri výbornom guláši, klobások, živej hudbe domácich kapiel Slovenský raj, Ezkator a ostatných priateľov do neskorých večerných hodín.

„Mesto Zlaté Moravce nám vyšlo v ústrety a dalo nám do prenájmu tieto priestory, aby sme motorkami nerušili kľud ľudí v obytnej zóne, keď sa stretneme, začo sme veľmi vďační. Zároveň sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa na zveľadení klubu a na spríjemnení prostredia podieľali, či už sponzorsky, alebo sa tu „nadreli“, pretože práve vďaka nim tu dnes môžeme byť,“ prezradil nám prezident klubu. Pred dvomi mesiacmi sa zrodilo Občianske združenie Zubor, z ktorého pramení názov novovzniknutého Motorkárskeho klubu Zubry Zlaté Moravce a jeho prezidentom sa stal Ľubomír Benc.

Skupinka milovníkov dvojkolesových strojov púta na seba pozornosť očí nejedného okoloidúceho. Kto z nás by sa za nimi zvedavo neotočil a priznajme si, veľakrát s prianím mať takú motorku tiež, alebo si minimálne aspoň na chvíľku na ňu vysadnúť. Súcit, dobré srdcia, nezištnosť a empatia, ktorá našich Zubrov spája, sa odráža na dobrých skutkoch a splnení aspoň malej chvíle tohto druhu potešenia, ktoré vznikajú počas návštev detských domovov, charitatívnych akcií a sú podporou a súčasťou rôznych podujatí.

Za našu redakciu Vám chlapci prajem veľmi veľa spanilých jázd, veľa radosti z potešenia druhých, aby ste boli vždy obklopení takými ľuďmi, ako ste vy sami a aby ste boli navždy jeden celok nikým a ničím ohrozený.

Ľubomíra Rosinská



facebook
facebook


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button