AktualityKultúraNočný život

AMFIKOVÁ FILMOVICA ZOŽALA ÚSPECH

poradna

V druhý májový deň sa po niekoľkých rokoch na mestskom amfiteátri premietalo.

Moderátori večera Kristína Geiszlerová a Dávid Homola nám v úvode podujatia prezradili, že za vznikom projektu s finančnou podporou EÚ – „Amfiková filmovica“, sú študentky Gymnázia J. Kráľa v Zlatých Moravciach, ktoré dlho zvažovali, čím by mohli obohatiť kultúrne vyžitie v našom meste, aby sme sa tu cítili lepšie. Výsledkom ich nápadu bolo premietanie filmov pod holým nebom. Vzhľadom k tomu, že máme nevyužitý amfiteáter a predovšetkým mladí ľudia bažia za spestrením spoločenského života v tomto smere, rozhodli sa pre túto voľbu. Zadosťučinením im bola nadpriemerná účasť divákov, ktorú so všetkou skromnosťou nikto z usporiadateľov nepredpokladal v takej miere, spokojnosť prítomných divákov a skvelé ohlasy na úžasnú akciu, aká tu už veľmi dlho nebola.

Pozdvihnutím fliaš Filmovice sa odštartoval večer filmov, ktorého spestrením bolo vystúpenie domácej kapely Lazy Days Blues a súťaž o tričko „Filmovice“.

Na uskutočnení projektu sa podieľalo nedávno vzniknuté Občianske združenie K ĽUĎOM (predsedom je Marek Mikula) a jeho realizácia prebehla za podpory a spoluúčasti Mesta Zlaté Moravce.

„Vždy podporím takúto fantastickú akciu a želal by som si, aby sme sa pri takýchto príležitostiach stretávali čo najčastejšie. Prajem Vám príjemnú, ničím nerušenú zábavu a dúfam, že nám počasie bude priať,“ vyjadril sa s malými obavami k predpovediam dažďa na túto noc primátor Peter Lednár.

V konečnom dôsledku všetko dobre dopadlo, plánované filmy boli premietnuté a hoci sem-tam aj spŕchlo, takmer 800 divákov kvapky neodradili a amfiteáter plný otužilcov a vytrvalcov sa tak zatvoril až o štvrtej hodine nadránom.

„Niektorí neverili, že túto akciu dotiahneme do konca. Veľká vďaka všetkým, ktorí nám pomáhali, aby sme to nakoniec dokázali,“ zaznelo šťastné a úprimné poďakovanie študentiek, ktoré sa pod projekt podpísali – Dáška Fiťková, Kristínka Geiszlerová, Kristínka Kováčová, Anna Mária Valovičová, Hanka Švecová, Radka Komžíková.

Milé dievčatá! Keďže ste spomenuli, že sa našli neprajníci, ktorí podcenili a spochybnili Vašu šikovnosť, môžem ako jedna z mnohých účastníkov skonštatovať, že ste naozaj dokázali, že sa oplatí veriť, nevzdávať sa, ísť za svojím cieľom a vložiť všetko úsilie do dobrej veci.

Čím viac ľudí dobrej vôle medzi nami je, tým nám všetkým, ktorí tu žijeme, bude lepšie. V tento večer to bolo predovšetkým vďaka Vám.

Občianske Združenie K ĽUĎOM – Je združenie občanov, ktorí sa rozhodli, že pomôžu sebe, aj iným svojou solidaritou, nápadmi, kreativitou a prácou aspoň o kúsok k lepšiemu životu. Projekty, ktoré pripravujú sú zamerané na zveľaďovanie mesta a obcí, budovanie dobrovoľníckych sietí občanov, ktorých primárnym cieľom má byť zlepšenie kvality života našich obyvateľov. Pridajte sa k nim! www.kludom.sk

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button