AktualityPodujatiaŠkoly

Úspech tanečnej skupiny Piruett

poradna

Dňa 27.4.2014 sa v Leviciach konali v poradí už štvrté Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch. Majstrovstvá boli zorganizované v tento výnimočný deň, práve na počesť svetového dňa tanca.

Súťaže sa zúčastnilo aj Centrum Voľného Času zo Zlatých Moraviec, konkrétne tanečná skupina Piruett pod vedením Bc. Nikolety Szegényovej. Neostalo však len pri účasti. Tanečníkom z centra sa podarilo obsadiť hneď niekoľko krásnych miest. Súťažilo od nás 32 tanečníkov vo veku od 6 do 23 rokov. Prihlásených, súťažných choreografií bolo šesť a všetkých šesť sa umiestnilo a to nasledovne :

  • Mini deti – Open – duo Viktória Jenisová – 2. miesto  Natália Laktišová (choreograf  N. Szegényová)
  • Deti – Hip-Hop – formácia – 1. miesto  (choreograf  N. Szegényová)
  • Deti – Hip-Hop – skupina – 1.miesto (choreograf  N. Szegényová)
  • Junior – Jazzové výrazové tance –skupina – 1. miesto (choreograf  N. Szegényová)
  • Dospelí – Open – sólo – Liliana Tóthová – 3. miesto ( choreograf  L. Tóthová )
  • Dospelí – Dance show pop – Nikoleta Szegényová – 2. Miesto (choreograf  N. Szegényová)

Všetky tieto choreografie sa taktiež rekvalifikovali a postúpili na ME ktoré sa tento rok konajú od 27. do 29. júna 2014 v Rumunsku.   

S tanečníkmi nás teraz čaká kopec driny. Budeme pracovať nielen na tanečnom prevedení po technickej stránke ale aj na emocionálnom  znázornení toho čo deti tancujú.  Každá choreografia je niečím výnimočná má v sebe skrytú myšlienku  ktorú tanečníci musia vyjadriť pohybom, mimikou a rytmom tak aby to divák pochopil. Tento proces je veľmi zložitý a namáhavý, vyžaduje si kopec úsilia a tréningov. Iba tak sa dá dosiahnuť krásny efekt dokonalej choreografie. 

N. Szegényová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button