AktualityChyzerovceKultúraPrílepyVideo

Máj, lásky čas

poradna

V posledný aprílový deň sa v Zlatých Moravciach postavili tri veľké máje. Prvý na Námestí A. Hlinku pri ľudovej muzike s detským folklórnym súborom Zlatňanka a folklórnym súborom Inovec, s pomocou mestského podniku Technické služby a má 17 metrov.

Druhý, Prílepský máj, sa staval so súborom a OZ Kolovrátok, ktorý sa obyvateľom tejto mestskej časti vytrvalo staral o zábavu do neskorých večerných hodín. Ľudovú hudbu vystriedala diskotéková hudba DJ Jurissa a v zábave sa popri vynikajúcom guláši pokračovalo ďalej.

Tretí máj sa hrdo vypína za kultúrnym domom nad mestskou časťou Chyzerovce a domácim mládencom dal pre svoju majestátnosť poriadne zabrať, pretože ho sadili bez použitia techniky a vymožeností novej doby tak, ako kedysi. O príjemnú a veselú atmosféru sa tentokrát postarali malí i veľkí Chyzerovčania vystupujúci ako spevácke skupiny Lupienok, Street Lup a Lupiniarky.

Všetkých ľudí, ktorí sa v v tento večer zišli, spája jedno. Láska k ľudovým tradíciám a k slovenskej folklórnej hudbe, ktorá vlieva do žíl jej priaznivcov životnú energiu. Dovolím si použiť časť z vystúpenia Kolovrátku… „Nechceme tvrdiť, že s našou muzikou každý omladne, ale dovolíme si povedať, že s muzikou sa pomalšie zostarne.“ A preto by sme mali byť za všetky tieto podujatia, ktoré sú spestrením všedného života a únikom z reality veľmi vďační všetkým, ktorí sa na nich podieľali.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button