AktualityPre detiŠkoly

Mestské denné letné tábory Centra voľného času  v Zlatých Moravciach

poradna

Centrum voľného času v Zlatých Moravciach zorganizovalo počas letných prázdnin tri turnusy mestského denného tábora. V prvom turnuse, ktorý sa konal v čase od 30. júna do 4. júla 2014 sa tábora zúčastnilo 40 detí, v druhom turnuse od 7. júla do 11. júla 2014 40 detí, v treťom turnuse od 4.augusta do 8.augusta 2014 38 detí. Mestský tábor pripravili a deťom sa venovali pedagogickí pracovníci Centra voľného času Ing. Marián Kadlec, Mgr. Alena Tužinská, Bc. Dominika Obická a Bc. Nikoleta Szegényová.

Mestské tábory boli zamerané na celodenné výlety, oddych, rekreáciu, tvorivú činnosť, poznávanie, hry a zábavu. Aj keď počasie bolo veľmi premenlivé, program bol pestrý a atraktívny. Deti navštívili mnoho zaujímavých miest, poznávali prírodné a kultúrnohistorické pamiatky. V rámci celodenných výletov navštívili Podolie s miniatúrami slovenských hradov a zámkov, plavili sa na lodi na Sĺňave pri Piešťanoch, opekali špekačky na salaše Kostrín, jazdili na koňoch na ranči Cerina, či navštívili krytú plaváreň v Leviciach.

V spolupráci s Mestskou políciou boli deti informované na dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach o dopravných značkách a ich význame na pozemných komunikáciách, pričom si mohli vyskúšať nové bicykle. Aj na hrade Červený kameň deti zaujala nielen prehliadka hradu, ale aj skupina sokoliarov Astur s atraktívnym vystúpením lietajúcich dravcov. Na ranči Babica v Bojnej mohli deti vidieť zaujímavú súkromnú zbierku zvierat v mini zoologickej záhrade. Svoju zručnosť a tvorivú činnosť si deti vyskúšali v tvorivom centre Terra Permonia v Banskej Štiavnici, ako aj v centre Atlantis v Leviciach. Organizovali sme výlety do prírody, kde sa mohli deti zabávať na prírodných preliezačkách a kolotočoch. V Bojniciach deti navštívili Zoologickú záhradu a s veľkým záujmom sledovali praktické ukážky lovu koristi dravými vtákmi, ktoré predvádzala skupina sokoliarov Aquila. Počas nepriaznivého počasia sa mohli deti okúpať v krytej plavárni v Leviciach.

V priestoroch CVČ bol prezentovaný národný projekt Praktik organizovaný Iuventou, kde deti v skupinách súťažili medzi sebou v rôznych disciplínach. Deti mali možnosť hrať loptové, počítačové, spoločenské hry, kresliť, súťažiť a zabávať sa. Pojazdné divadlo Dúha z Nových Zámkov tiež zaujalo zaujímavým programom. V závere turnusov sa deti  zúčastnili filmového predstavenia v mestskom kine v Zlatých Moravciach.

Obedy pre deti boli zabezpečené v školských jedálňach – na ZŠ Robotnícka a ZŠ Pribinova

v Zlatých Moravciach.

riaditeľ CVČ, Mgr. Jozef Zlatňanský

facebook
facebook


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button