Aktuality

Mestskí policajti už môžu komunikovať cez vysielačky

poradna

Od 24. septembra 2014 vlastní Mestská polícia v Zlatých Moravciach nové digitálne vysielačky.

Dodávateľom štyroch prenosných vysielačiek, mobilnej – vozidlovej a jednej základňovej (značka Motorola) je spoločnosť Technopol – International, a.s., Bratislava, za obstarávaciu cenu 1 333,20 €.

Vysielačky sú neodmysliteľnou súčasťou bezpečnostných a záchranných zložiek, pretože v prípade akýchkoľvek negatívnych vonkajších vplyvov, ako sú napr. živelné pohromy, sa vyžaduje zosúladenie hliadok polície aj bez závislosti na telekomunikačných sieťach, ktoré môžu zlyhať z rôznych dôvodov.

Koordinácia policajtov v riešení prípadu jednoznačne prispieva k jeho rýchlejšiemu vyriešeniu a tým k zvýšenej bezpečnosti v našom meste.

Pozn. redakcie: 

Digitálne vysielačky a rádiostanice znamenajú veľký krok dopredu v oblasti komunikácie. Výhodou takejto digitálnej komunikácie je aj určitá eliminácia možného odpočúvania komunikácie prostredníctvom obyčajných prehľadových prijímačov tak, ako je to možné u bežných analógových rádiostaníc. Tieto vlastnosti spolu s nadštandardne vysokou mechanickou odolnosťou sú  predurčené predovšetkým pre použitie v armáde, štátnej a mestskej polícii, pri strážení veľmi dôležitých objektov, v bezpečnostných agentúrach a pod.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button