AktualityDenné centrum

Pozor na podvodníkov

poradna

„Podvodným spôsobom môžete prísť veľmi ľahko a rýchlo o svoje úspory.“ Varoval v priebehu ďalšej prednášky o bezpečnosti náčelník Mestskej polície Marián Takáč seniorov, ktorí sa 9. septembra po dvojmesačnej prázdninovej pauze znovu stretli v Dennom centre.

Keďže sú väčšinou ľahšou korisťou na okradnutie práve ľudia vyššieho veku, upozorňoval náčelník na dôsledné preverovanie si totožnosti nezvaných návštevníkov, ktorí pod rôznymi zámienkami a klamstvami vylákajú od dôverčivých ľudí finančné hotovosti a tak sa z nich v zlomkoch sekundy stávajú oklamané, nevinné obete. Upozorňoval na telefónne číslo Mestskej polície 159, na ktoré môžu kedykoľvek bezplatne zavolať a požiadať o pomoc v rámci poriadku a bezpečnosti. Ďalej dával do pozornosti reflexné pásy a iné prvky, ktorými sa človek v rámci svojej bezpečnosti stáva oveľa viditeľnejším v prípade, ak je účastníkom cestnej premávky a vďaka ktorým sa môže predísť rôznym nehodám a veľakrát zbytočným kolíziám. Vzhľadom na okružnú križovatku, ktorá je momentálne v stave realizácie, upriamil pán Takáč pozornosť na riadenie sa zvislým dopravným značením.

Ako už býva dobrým zvykom, stretnutie sa nieslo aj v odľahčenejšom duchu so spevom prítomných „Babičiek“ a prítomnosťou primátora Petra Lednára sa zmenila vážna téma bezpečnosti na vzájomné priateľské rozhovory o aktuálnych problémoch a dianí v Zlatých Moravciach.

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button