Aktuality

Tradičná výstava ovocia, zeleniny a okrasných drevín

poradna

Tohtoročná výstava ovocia, zeleniny a okrasných drevín, pod ktorú sa organizačne podpisuje Slovenský zväz záhradkárov, Základná organizácia 11 – 22, Zlaté Moravce sa uskutočnila v dňoch 4. a 5. septembra v priestoroch MSKŠ.

Počas jej celého trvania s radosťou privítala každého záujemcu, vrátane primátora Petra Lednára s manželkou, tajomníčka Anna Michalkoc-Kudrejová. Plody svojej záhradkárskej práce vystavilo spolu 13 vystavovateľov zo Zlatých Moraviec. Pod úrodu sa výrazne podpísala nepriazeň počasia, ktoré je jedným z najdôležitejších faktorov vplývajúcich na konečný výsledok zberu. Okrem na stoloch vystavených zdravých dobrôt (76 ks), stromkov (17 ks), kvetov (3 ks) a fotografií boli k dispozícii, a prípadnému nahliadnutiu, knihy známeho a oduševneného záhradkára prof. Ing. Ivana Hričovského, DrSc. Ďalšie náučné informácie z oblasti záhradkárstva (vrúbľovanie, štepenie stromov…) a vplyvu jednotlivých druhov ovocia i zeleniny na naše zdravie ste mohli čerpať z pripraveného materiálu.

Výstavu tematicky dotvárali výtvarné práce detí z MŠ Dúha na Žitavskom nábreží, do ktorej po ukončení tejto akcie poputovalo všetko vystavené ovocie a zelenina.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button