AktualityPre detiŠkoly

Začiatok školského roka 2014/2015 úspešne zahájený

poradna

Primátor Peter Lednár želá všetkým školákom, študentom a zvlášť prvákom navštevujúcim zlatomoravecké školy veľa radosti, spokojnosti, šťastia pri zdolávaní učiva a úspechov, ktoré sa odzrkadlia na ich hodnotení a zároveň na budúcnosti, ktorej absolvovanie základnej školy je dôležitým a prvým položeným základným kameňom.

Všetkým škôlkárom praje veľa zábavy, ponaučení, dobré pani učiteľky a veľa nových kamarátov a zároveň pedagógom pevné nervy, veľa síl, entuziazmu a čo najviac pochopenia pre našu budúcu inteligenciu.

Nový školský rok sa pre všetkých žiakov začal 2. septembrom, kedy do školských lavíc zasadli po prvýkrát aj prváci.

V Základnej škole na Mojmírovej ul. nováčikov – prváčikov, ako aj primátora Ing. Petra Lednára, CSC. privítala riaditeľka Mgr. Viera Striešková, ktorá slávnostné otvorenie roka zahájila slovenskou hymnou.

„Milé deti, želám vám, aby ste najbližšie roky strávené v tejto škole prežili v pokoji, láske a aby sa vám darilo. Dávajte si na seba pozor a tešte sa z každého dňa, ktorý prežijete v kruhu svojich spolužiakov, učiteľov a rodičov,“ odzneli slová z príhovoru primátora  pri tejto, pre deti i rodičov, významnej udalosti.

Pani riaditeľka sa prvákom na pôde novej školy prihovorila nasledujúcimi výpovednými, ale aj povzbudzujúcimi slovami: „Ja by som vám želala do nového štartu, do určitej etapy vášho života, veľa šťastných a veselých chvíľ a aby ste získali veľmi veľa vedomostí. A keď sa stretneme takto na konci roka, aby ste už všetci vedeli krásne písať, čítať, počítať a keď aj nejaká tá slzička vyjde z toho očka, to vôbec nevadí, plakať sa môže, ale vy ste všetci šikovní a tie prvé čiarky, prvé písmenká, nebudú pre vás problém.“ Ako sama povedala, bude to výnimočný školský rok aj vďaka 50.výročiu existencie tejto školy.

Aby deti vedeli, kto bude počas celého roka nad nimi bdieť, boli im predstavené nielen vychovávateľky Školského klubu, ale samozrejme, aj neodmysliteľné triedne učiteľky, ktorým primátor odovzdal sladké prekvapenie určené deťom.

V kultúrnom programe vystúpila s básňou žiačka 7.A triedy Hana Debnárová a v tanečnom vystúpení sa predviedli žiačky 5. a 7. ročníka.

Rozchod do tried bol neklamným znakom, že rodičia majú už oficiálne doma prváka/prváčku.

V tento veľký deň si prváci základných škôl so sebou domov odnášali pestrofarebné Žiacke knižky a knihy na čítanie s aktuálnym názvom Zajtra ideme do školy – Rozprávky o Pufovi a Mufovi, ktoré im darovalo Mesto Zlaté Moravce.

Počet žiakov pre jednotlivé ZŠ:

  • ZŠ Mojmírova – spolu 415 žiakov, z toho 60 prvákov
  • ZŠ Pribinova – spolu 392 žiakov, z toho 53 prvákov
  • ZŠ Robotnícka – spolu 205 žiakov, z toho 15 prvákov
  • ZŠ sv. Don Bosca – spolu 218 žiakov, z toho 19 prvákov
  • Spojená škola – spolu 140 žiakov, z toho 13 prvákov

Materské školy:

  • MŠ Kalinčiakova – 138 detí (29 predškolákov)
  • MŠ Prílepy – 11
  • MŠ Slnečná – 20 detí (3 predškoláci)
  • MŠ Štúrova – 52 detí (15 predškolákov)
  • MŠ Žitavské nábrežie – 113 detí (29 predškolákov)
  • Súkromná MŠ – 24 detí (7 predškolákov)
  • Špeciálna MŠ – 6 detí – predškolákov

Štatistika počtu žiakov je neustálená, konečný stav sa vzťahuje k 15. septembru.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button