AktualityKultúraPozvánky

Obrazy, ktoré majú dušu

poradna

Od 14. októbra sa koná na prízemí budovy Mestského strediska kultúry a športu výstava obrazov, ktorých autorom je mladý, kreatívny umelec Mário Absolon.

S farbami a štetcom rastie, ako sám prezradil, od malička. Aktívnejšie sa maľovaniu začal venovať až niekoľko rokov po ukončení strednej školy. Skúšal rôzne techniky, ako je tempera, akryl, suchý pastel, olej, perokresba, no najviac si rozumie s ceruzkou, či pentelkou. Ich výsledkom sú realistické portréty a jeho posledné dielo, na ktorom v súčasnosti pracuje, je séria troch obrazov v aktoch. Momentálne ho láka cesta k tvorbe surrealistického štýlu, ktorému by sa po dokončení rozrobených prác chcel v budúcnosti venovať. Napriek tomu, že je v tomto smere samoukom, jeho obrazy hovoria samé za seba. Sú nevšedné, originálne a veľmi hlboké. Svojou precíznosťou a prepracovaním do detailov učarujú na prvý pohľad a doslova donútia človeka k zamysleniu sa nad životom a zmyslom jeho existencie.

Máriovi sú inšpiráciou objekty, ktorých krásu nevníma povrchne, ale vo svojej podstate a v hĺbke duši.

Výstava je verejnosti sprístupnená od 14. do 30. októbra 2014, každý pracovný deň od 15.30 do 17.00 h.

Viac z tvorby Mária Absolona nájdete na stránke www.facebook.com/AbsolonMario

Ľ. Rosinská


absolon


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button