AktualityŠkoly

Úspešné začiatky vysokoškolského štúdia

poradna

Minuloroční maturanti Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach už v týchto dňoch zažívajú prvé dni na akademickej pôde vysokých škôl. Stredoškolské vedomosti im otvorili brány aj na vysoké školy v Čechách.

Pražské vysoké školy: Vysoká škola ekonomická, Fakulta informatiky a štatistiky a České vysoké učení technické prijali aj v tomto roku našich žiakov. Na Masarykovej univerzite v Brne študujú naši žiaci na Lekárskej fakulte aj na Fakulte veterinárnej. Najviac žiakov /25/ bolo prijatých na STU v Bratislave, na Fakultu elektrotechniky a informatiky a na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie. 16 našich bývalých maturantov začalo študovať na Univerzite Komenského v Bratislave, na Právnickej fakulte, Lekárskej fakulte,  Farmaceutickej fakulte a Fakulte prírodných vied. Ekonomická univerzita v Bratislave prijala na svoje fakulty 10 štvrtákov. V Banskej Bystrici, na Univerzite Mateja Bela, začínajú nové školské kroky na Právnickej fakulte, Fakulte medzinárodných vzťahov a na Akadémii umení. Nové životné začiatky zaviali jedného žiaka aj na východ republiky, študuje na Právnickej fakulte UPJŠ v Košiciach. Problémy s ubytovaním nebudú mať študenti v Nitre, na Univerzite Konštantína Filozofa ich začína 11 a na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite 5. Trnavskú Univerzitu Cyrila a Metoda si zvolilI 4 maturanti.

Štúdium na Gymnáziu v Zlatých Moravciach im dalo základné predpoklady pre vysokoškolské štúdium. Ďalšie úspechy v ich profesionálnych aj osobných životoch závisia od ich vôle, húževnatosti, vytrvalosti. Tak im želáme, aby mali dostatok odvahy a snahy získať čo najviac vedomostí pre svoje povolanie.

 PaedDr. Anna Rosenbergová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button