Aktualityi-POSTKoncerty

„Sviečky„ pri sviečkach

poradna

V šere zlatomoraveckého baru ,,U Mnícha“ odzneli v sobotu 1.11. tóny kapely ,,Sviečky“. Za vznikom skupiny stoja:Mário (gitara) a Mates (akordeón, spev, xylofón), ktorí sa minulý rok rozhodli spojiť ďalších kamarátov a začať spolu hrávať. Pridali sa k nim Katka (spev, gitara), Andy (perkusie, xylofón) a Hugo (basgitara).

V intímnej atmosfére sviečok kapela zahrala okrem známych skladieb aj svoju vlastnú tvorbu. Obecenstvo si malo možnosť vypočuť z vlastnej tvorby kapely skladby ako ,,Zatváram“ (autori Hugo/Mário), ,,Kým to neskončí“ (Hugo/Mário). A nie je pravda, že mladí ľudia nepoznajú slovenských básnikov. O zhudobnenie jednej z básni Pavla Országha Hviezdoslava (Poete) sa postaral Mates, z čoho vznikla skladba ,,Demikát“.

O úspechu koncertu svedčila veľmi dobrá účasť (poniektorým sa ušlo už len miesto na státie), spokojnosť majiteľa podniku, ktorý kapele navrhol aj ďalší termín na vystúpenie a vyžiadanie si publika o zahratie prídavkov.

Bc. Mário Hudec


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button