Aktuality

Vznik klientského centra = spokojnosť občana

poradna

Dnes sa štátna správa vrátila späť do Zlatých Moraviec, aby už ľudia po jej služby nemuseli cestovať do Nitry.

Dňa 5. decembra 2014 sa na Okresnom úrade v Zlatých Moravciach za prítomnosti podpredsedu Vlády Slovenskej republiky, ministra vnútra JUDr. Róberta Kaliňáka slávnostne otvorilo Klientské centrum v Zlatých Moravciach.

Vláda SR chce v rámci reformy štátnej správy s programom ESO zefektívniť fungovanie, zabezpečiť kvalitu, transparentnosť a dostupnosť verejnej správy pre občana. Jej výsledkom je predovšetkým finančná a časová úspora pri vybavovaní úradných záležitostí.

„Podľa mňa nie je rozdiel medzi menšími a väčšími okresnými mestami. Aj v tých menších si občania rovnako platia svoje dane. Preto si myslím, že práve menšie regióny si zaslúžia od štátu podporu, aby to lepšie fungovalo a v tomto prípade ma o to viac teší, že klientské centrá vznikajú v mestách, ktoré sú oveľa aktívnejšie v poskytovaní služieb a že sa jedná o okresy, ktoré boli dlhý čas v nevýhode,“ priblížil minister Kaliňák zmysel vznikajúcich klientských centier na Slovensku a zároveň poprial všetkým obyvateľom regiónu dobré vybavovanie. Poďakoval prednostovi Okresného úradu a všetkým jeho zamestnancom za ich prácu, odovzdal im svoju dôveru so slovami  presvedčenia o poskytovaní všetkých služieb na čo najlepšej úrovni.

„Som veľmi rád, že Vláda SR v rámci programu ESO schválila projekt, ktorý je bližšie k občanom a chcem poďakovať pánovi ministrovi a vedúcej služobného úradu pani Sakovej za to, že Zlaté Moravce boli zaradené medzi prvé z okresných úradov na vybudovanie klientského centra. Verím, že ja a moji zamestnanci budú túto investíciu zhodnocovať zodpovedným a slušným prístupom ku klientom, pre ich čo najväčšiu spokojnosť,“ vyjadril sa s vďakou a potešením zo vzniku nového pracoviska prednosta Okresného úradu Marek Illéš.

V praxi vznik klientského centra znamená:

Jedno podanie občana voči štátu    štátna správa sama zabezpečí posun informácií medzi jednotlivými úradmi tak, aby občan nebol neprimerane zaťažovaný dokladovaním informácií, ktorými už štátna správa disponuje

K agendám Okresného úradu  Zlatých Moravciach – kataster, životné prostredie, živnostenské podnikanie, pribudli v Klientskom centre pracoviská pre odbory integrovanej štátnej správy:

▪ Okresný dopravný inšpektorát

▪ Oddelenie dokladov

▪ Pozemkový a lesný odbor

▪ Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button