AktualityŠkoly

Študenti SOŠ obchodu a služieb zo Zlatých Moraviec – účastníci najväčšieho Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem na svete

poradna

Od 18. 11. do 20. 11. 2014 sa v nemeckom Essene uskutočnil 50. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem. Veľtrhu sa zúčastnila naša cvičná firma 4.A triedy Hotel Independence zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Zlatých Moravciach, ako celkový víťaz 16. Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem v Bratislave (27. 11. a 28. 11. 2013), na základe pozvánky nemeckých organizátorov, čo je veľká česť a v histórii školy sa to nikdy predtým nestalo. Pracujeme ako jeden kolektív, ale kvôli obmedzenej kvóte počtu účastníkov sme mohli reprezentovať len piati, spolu s našou pani profesorkou Ing. Gabrielou Ondrejmiškovou. Vycestovali sme už o deň skôr, aby sme sa dokázali dostatočne pripraviť na prezentáciu, ktorá nás čakala nasledujúci deň a celkovo sme v Essene strávili 4 dni. Náš prezentačný stánok mal číslo 94 a bol jedným z približne tristo účastníkov. Veľtrh sa teda nekonal súťažnou formou, ale išlo najmä o prezentáciu rozmanitosti produktov cvičných firiem z celého sveta (Južná Kórea, Spojené Arabské Emiráty, Brazília, Kanada, Švédsko…). Rozmanitosť sa teda prejavila aj po jazykovej stránke. Na veľtrhu sme mohli počuť z veľkej časti hlavne nemecký jazyk, obchodovalo sa tiež po anglicky a miestami francúzsky, taliansky, poľsky a tiež z veľkej časti flámsky (ostrieľané Belgicko, ktoré malo na veľtrhu početné zastúpenie). Vzhľadom na vysoké finančné náklady, by sme sa bez príspevku nasledujúcich sponzorov nemohli veľtrhu zúčastniť. Touto cestou sa im chceme poďakovať. Sú to:

ZRŠ pri SOŠ obchodu a služieb, SLSP, a.s., CHLADIS, s. r. o., REF – CLIM – CONS, s. r. o., PETER KOVÁČ, TESCO STORES ZLATÉ MORAVCE, JEDNOTA NITRA, NITRIANSKY SAMOSPRÁVNY KRAJ

Pre nás študentov a isto aj pre školu to bola výborná skúsenosť. Na veľtrhu sme získali obchodné, marketingové a komunikačné zručnosti a mnoho užitočných kontaktov, ktoré sa dúfajme prejavia aj v našej budúcnosti, budúcnosti školy a budúcnosti našej cvičnej firmy, ktorej pokračovatelia budú, veríme, podobne úspešní ako naša generácia.

Lukáš Šútor


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button