Aktuality

Spomienky na minulosť

poradna

Stretnutie osobností, ktoré sa udialo v popoludňajších hodinách v piatok 13. februára 2015 na Mestskom úrade, prinieslo neskrývanú radosť všetkým zúčastneným. Po pár rokoch si na spoločne prežité chvíle z minulosti zaspomínali primátorka mesta Ing. Serafína Ostrihoňová a jej vzácny hosť Dr. h. c. prof. JUDr. Vladimír Čečot, CSc. (t.č. profesor Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici). Ich priateľstvo a vzájomná úcta nevyprchala ani po časovej odluke. Pred 12. rokmi ich v živote spojili spoločné životné hodnoty a láska k národu, ako povedala primátorka a prezradila, že pán profesor je slniečkom nielen pre ňu, ale pre celé Zlatomoravecko. Dôkazom toho bola prítomnosť dvoch jeho študentov, Bc. Martina Račeka a JUDr. Henricha Koprdu, LL.M. (predseda Inštitútu kriminologických štúdií pri Právnickej fakulte UMB), ktorí prejavmi úcty a náklonnosti k jeho osobe nešetrili. Rovnaké vyjadrenie padlo niekoľkokrát aj z opačnej strany. Pán profesor si vraj Zlaté Moravce obľúbil aj práve vďaka takýmto mladým ľuďom.

www.zlatemoravce.info

Dôvodom stretnutia bola ponúkaná pomoc primátorke od profesora Čečota, záujem o to, ako sa odstupom času má a zároveň dohoda o vystúpení jeho blízkeho priateľa Petra Stašáka s programom „Kaviareň Slávia.“ Popri tom spomenul svoju vlastnú aktivitu v tomto smere. Pána Čečota môžete poznať aj pod umeleckým menom „Spievajúci profesor“ z televízie Senzi TV a najnovšie je súčasťou vznikajúceho projektu TV Šláger „Pesničky z kasína“.

V profesionálnom živote je profesor Vladimír Čečot univerzitným profesorom trestného práva, ktorého odborné prednášky poznajú na Oxfordskej univerzite, Karlovej univerzite v Prahe, Parížskej Sorbonne, Ševčenkovej univerzite v Kyjeve a na univerzitách na domácej pôde. Popri svojej profesii od mladosti pôsobil i naďalej pôsobí v rôznych kapelách ako basgitarista a spevák.

Spievajúci profesor

Láska moja

Spoveď mojej duši

Ciao mi amore

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button