AktualityDenné centrumprojekty

Komunikačne zručnejší seniori

poradna

Komunikácia, čo a ako hovoríme, je dnes najdôležitejším faktorom úspechu. Významní predstavitelia vo vládach, v priemysle a vzdelávaní majú rozvinuté schopnosti účinnej komunikácie s ľuďmi. Ľudia sa nemusia s takými schopnosťami narodiť. Každý, kto po nich túži, ich však môže nadobudnúť. Stačí pevná vôľa a rozhodnosť. Keď si zlepšíme schopnosť komunikovať, dokážeme efektívnejšie prezentovať svoje názory priateľom, rodine, nadriadenému, či spolupracovníkom.

Mesto Zlaté Moravce sa v roku 2012 zapojilo svojou žiadosťou do výzvy EÚ ohľadne projektu „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ a získalo prostredníctvom eurofondov finančný nenávratný príspevok.

V dňoch 11. a 13. marca 2015 sa so svojimi lektorkami Monikou Paulovou a Barbarou Kukanovou rozlúčili pri odovzdávaní certifikátov o absolvovaní kurzu „Komunikačné zručnosti“ ďalší tridsiati seniori, ktorí prejavili záujem o získanie vedomostí v spoločenskej komunikácii. Za Mestský úrad certifikáty odovzdal vedúci Oddelenia projektov a propagácie mesta Miroslav Košút, ktorý sa zároveň všetkých absolventov spýtal na ich dojmy a čo bolo pre nich prínosom.

Ako všetci doterajší, aj títo absolventi sa zhodli v jednom. Podľa nich sa naozaj veľa nového naučili, našli si mnoho známych a priateľov nielen spomedzi svojich spolužiakov, ale aj z radu lektorov, ktorí im podľa ich chválospevov naozaj prirástli k srdcu.

Ako prejav úcty, vďaky a radosti z možnosti vzdelať sa cez tento projekt v takom skvelom kolektíve s milou lektorkou, zaznela na záver posledného kurzu špeciálna pesnička (napísaná pani Bencovou – vedúca speváckej skupina Babička) o tom, aké pozitívne emócie si z kurzu odnášajú.

Účelom projektu, ktorý sa v meste Zlaté Moravce mohol zrealizovať vďaka iniciatíve Mesta s podporou Európskeho sociálneho fondu, mal umožniť seniorom vzdelať sa vo sférach, prostredníctvom ktorých mali nájsť lepšie uplatnenie svojich potrieb a túžob, s menej obtiažnym zaradením sa do súčasnej spoločnosti. Ak sa však k hlavnému účelu, ktorý bol naplnený, pridruží spokojnosť a radosť ľudí z nových poznatkov a priateľstiev práve vďaka takýmto iniciatívam, je to pre všetkých, ktorí sa o to pričinili tým najväčším zadosťučinením.

Projekt bude pokračovať deviatym modulom „Spoločenská etiketa“ v dňoch 14. – 15. apríla, 20. – 21. apríla, v čase od 8.30 do 13.00 h a od 13.30 do 18.30 h.

V prípade záujmu o jeho absolvovanie sa hláste na MsÚ, Oddelenie projektov a propagácie č.d. 40 u Ing. Miroslava Košúta, alebo na tel. čísle: 0918 571 642; prípadne osobne v Dennom centre na Mojmírovej ulici.

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.“

Ľubomíra Rosinská

loga_senior



[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button