Prílepy

Perky pre malých maškrtníkov

poradna

Za spoločne prežité chvíle pri rozdávaní radosti v piesňach, básňach, scénkach, tancoch počas rôznych sviatkov v roku, ktorých sme si v Prílepoch s Prílepčanmi dosýta v minulosti užili, pripravila folklórna skupina Kolovrátok svojim prílepským deťom prekvapenie.

Ako vďaku za vzájomnú spoluprácu detí a tých, ktorí sa o kultúru  vždy radi a zodpovedne v tejto mestskej časti Zlatých Moraviec postarali, si členovia Kolovrátku zorganizovali stretnutie s originálnym pohostením. Oprášili vynikajúce recepty jedál z múky svojich starých a prastarých mám, aby tak deti vedeli, ako sa voľakedy počas pôstneho obdobia varilo. Šikovnejšie gazdinky si pre svojich blízkych tieto zvyky zachovali dodnes a práve vďaka nim si na tradičných bezmäsitých pokrmoch mohli v tento deň pomaškrtiť viacerí.

Makovými a orechovými perkami, šúľancami a lokšami nepohrdol nikto z prítomných. Pri príležitosti sviatku Medzinárodného dňa žien rozdávali páni prítomným dámam na znak úcty kvietky a spestrením príjemného popoludnia bolo zopár krásnych ľudových piesní v podaní Kolovrátku.

Vrúcne pozvanie manželov Vencelových na túto malú slávnosť prijala aj primátorka Serafína Ostrihoňová, ktorá prejavmi vďačnosti a radosti nešetrila a veľmi rada sa nechala zasvätiť do príprav jednotlivých jedál. Okrem iných kvietkov sa jej dostalo milej pozornosti v podobe kytičky snežienok z vlastnej záhradky manželov Vencelových. Aj keď hlavným dôvodom tohto stretnutia boli predovšetkým deti, všetci sa svorne zhodli na tom, aby sa v rovnakom duchu podobné stretnutie zopakovalo znovu.

Milí Prílepčania! Redakcia Tekovských novín sa pripája s poďakovaním k všetkým tým ľuďom, ktorí sa Vašich akcií zúčastnili, zúčastňujú a ktorí sa medzi Vami za Vašu dobrosrdečnosť, pohostinnosť, skromnosť a šikovnosť cítia vždy tak úžasne ako my včera, aj v minulosti. Vďaka takým ľuďom akými ste Vy, je život ľahší a oveľa krajší. Prajeme Vám ešte veľa krásnych podujatí, spokojných a šťastných ľudí okolo Vás a pri Vás.

Ľubomíra Rosinská


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button