AktualitySamospráva

Štvrté zasadnutie Mestského zastupiteľstva

obed
poradna

V úvode 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva primátorka mesta Serafína Ostrihoňová využila krátku chvíľu na to, aby medzi dvanástich ľudí rozdelila svoju poslaneckú odmenu za mesiace január a február vo výške 50 € na osobu.

Mestské zastupiteľstvo v Zlatých Moravciach na svojom zasadnutí konanom v divadelnej sále MSKŠ dňa 26. februára 2015 prerokovalo informáciu o investičnom zámere Energetické zhodnocovanie plastov v Zlatých Moravciach a schválilo, že je zásadne proti realizácii zámeru „Energetické zhodnocovanie plastov v Zlatých Moravciach,“ respektíve proti „Energetickému zhodnocovaniu produktov katalytickej depolymerizácie“ na území mesta Zlaté Moravce.

Mestské zastupiteľstvo nebude podporovať budovanie nových zariadení na energetické zhodnocovanie odpadov a palív, a tiež nebude podporovať budovanie kogeneračných zdrojov na výrobu elektriny a tepla na komerčné účely.

Následne zvoláva verejné zhromaždenie obyvateľov obce ohľadne informácii o energetickom zhodnocovaní plastov, ktoré sa bude konať 31. marca o 16.00 h v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu.

MsZ schválilo Návrh na začatie obstarávania Zmien a doplnkov č. 8 Územného plánu mesta Zlaté Moravce so širšími väzbami, pokračovanie v jeho obstarávaní a finančné prostriedky vo výške 10 000 € bez DPH na jeho vypracovanie.

Súkromná Materská škola VIKTORKA, Hviezdoslavova 78 a neštátna Materská škola sv. Alžbety, Prílepská 4/A sa zaradí do siete škôl a školských zariadení v školskom roku 2015/2016. V prípade, že tieto materské školy budú zaradené do siete škôl a školských zariadení v školskom roku 2016/2017, budú všetky prevádzkové a mzdové náklady v plnej výške v mesiacoch september až december 2016 zabezpečovať zriaďovatelia týchto zariadení z vlastných zdrojov.

Za predsedov komisií boli zvolení poslanci:

  • Komisia finančná – PaedDr. Klaudia Ivanovičová
  • Komisia sociálna, zdravotná a bytová – Mgr. Denisa Uhrinová
  • Komisia školstva, kultúry a športu – JUDr. Pavel Dvonč
  • Komisia správy mestského majetku, podnikateľskej činnosti, obchodu a služieb – Mgr. Michal Cimmermann
  • Komisia výstavby, územného plánovania a životného prostredia – MVDr. Marta Balážová
  • Komisia dopravy a správy miestnych komunikácií – Ing. Karol Švajčík
  • Komisia ochrany verejného poriadku, CO a vojenských záležitostí – Ivan Madola
  • Komisia pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta: PaedDr. Dušan Husár

Majetok Mesta nadobudnutý počas predchádzajúceho volebného obdobia – „Vodný futbal“, prešiel do správy Mestského strediska kultúry a športu k 1. marcu vo výške jeho zostatkovej ceny 835 €. „Stavebná úprava strechy Domu smútku na miestnom cintoríne – Chyzerovce“ je k prvému marcu pod správou Záhradníckych služieb mesta – 3 256,80 € a „Prestrešenie vstupu do pavilónu A-B na Základnej škole Mojmírova“ sa zaradilo do správy Základnej školy – Mojmírova v zostatkovej hodnote 13 139,30 €.

Trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov bol schválený prevod mestského bytu v bytovom dome na Tekovskej ulici 51 za kúpno predajnú cenu 34 908,91 € z dôvodu hodného osobitného zreteľa (žiadateľka zaplatila finančnú zábezpeku pri výstavbe bytového domu, je nájomníčkou bytu).

Schválil sa prevod nehnuteľného majetku, prenájom nebytových priestorov a návrh Zmluvy o budúcej zmluve o zriadení vecných bremien medzi Mestom Zlaté Moravce a spoločnosťou Západoslovenská distribučná, a.s., uzatváranej za účelom výstavby elektroenergetických stavieb a zariadení v súvislosti so stavbou „Zlaté Moravce – 40bj – Nnk“.

Primátorka vymenovala za svojho zástupcu, do pozície viceprimátorky Martu Balážovú. Túto informáciu zobralo Mestské zastupiteľstvo na vedomie hlasovaním. Svoje rozhodnutie zdôvodnila vnútorným presvedčením, s prihliadnutím na prieskum názorov všetkých poslancov v tajnom hlasovaní a ako sa vraví, hlasu ľudu odzrkadleného aj v počte hlasov získaných v komunálnych voľbách.

Informovala občanov o prebiehajúcom súdnom spore ohľadne pozemkov v priemyselnom parku. Jej postoj je jednoznačný. Stojí si pevne za tým, že je nevinná a objasnila vzniknutú situáciu argumentami, na margo ktorých sa vyjadrila, že verí v spravodlivosť a vyzvala občanov, aby sa nevzdávali, keď budú čeliť nespravodlivému obvineniu a rôznych rozsudkov, ktoré sa neuberajú cestou spravodlivosti, aby nežili v strachu a verili, že pravda vždy zvíťazí.

Ľ. Rosinská

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button