AktualityPodujatiaVideo

Zubry oslávili svoje prvé narodeniny

poradna

V poslednú aprílovú sobotu sa pri príležitosti prvého výročia Motoklubu Zubry stretli priaznivci motoriek, aby spoločne prežili príjemné popoludnie a večer plný zábavy.

Na super akcii, ktorá sa konala 25. apríla 2015 nechýbal chutný guláš, klobásky, pivo, pečené mäso, vynikajúca kapustnica a rocková nálada, o ktorú sa postarali hudobné kapely FREEKIES, OLDROCKS, INSIDE a KL BAND. O kúsok adrenalínu a svoje kaskadérske umenie na motorke sa s prítomnými podelil Zdenko Rybár, ktorého exhibičné vystúpenie bolo vyšperkované o zapájanie divákov do diania. Excelentné sprievodné slovo speakera WoOdyho a rôzne súťaže dodali tomuto podujatiu tú správnu motorkársku šťavu.

Spanilou jazdou takmer stovky kovových tátošov pod dohľadom štátnej a mestskej polície, nápomocnej v riadení a v bezpečnosti premávky, sa všetci presunuli do Zubrej obory v Lovciach, aby tam členovia hostiteľského klubu slávnostne odhalili svoju pamätnú tabuľu. Symbolicky si k výročiu ich existencie pripili detským šampanským, aj na počesť mladého zubríka Simsona, ktorému sa minulý rok so spevákom Petrom Cmoríkom stali patrónmi.

„Je mi veľkou cťou, že ste na mňa nezabudli ani tento rok a som rád, že som sa tejto veľkolepej akcie mohol zúčastniť a že mám medzi Vami stále viac a viac kamarátov. Táto akcia je naozaj honosná a veľmi pekná. Prajem Vám, aby sa Vám darilo, aby ste mali veľa šťastných kilometrov, aby ste sa na týchto akciách ešte dlho stretávali, aby ste boli zdraví a jazdili bezpečne. Iba vy, motorkári, viete, že kto sedí v aute, vozí svoje telo, ale kto sedí na motorke, vozí svoju dušu,“ zaznelo v srdečnom príhovore krstného otca Motoklubu Zubry Mareka Illéša, prednostu Okresného úradu V Nitre.

Všetci sme súčasťou veľkej skladačky, ktorej jednotlivé dieliky musia do seba zapadať. Len tí, ktorí žijú s uvedomením si, že láska, porozumenie, vzájomná úcta, pomoc, tolerancia a súlad s prírodou sú najpodstatnejšie na pochopenie celého bytia ľudstva, dokážu postupne zmeniť svet v lepší a krajší. Ak strácame pôdu pod nohami a sme smutní, je úžasné mať pri sebe niekoho, kto nám pomôže znovu sa nadýchnuť, nájsť v sebe vieru, silu a nádej a kto nám pomôže pozrieť sa na svet inými očami. Napríklad precítením nespútanej slobody a ľahkosti z chrbta kovových koní. O tento krásny pocit sa Zubry delia pri návštevách detských domovov, počas rôznych charitatívnych akcií, podujatí a najväčším zadosťučinením im je neskrývaná radosť a potešenie tých druhých. Dôkazom ich dobrých srdiečok sú vzniknuté priateľstvá a návraty k tým istým ľuďom, na tie isté miesta a prejavy vďačnosti oboch strán. Pre tieto životné hodnoty vznikol nápad s verejnou zbierkou na pomoc priateľovi Dodovi, ktorému handicap nedovoľuje žiť spôsobom zdravých ľudí. Preto mu v plnení jeho snov v rámci svojich možností vďačne pomáhajú a jeho život mu aspoň trošku uľahčujú. K dobrovoľným finančným príspevkom dopomohli účastní, domáci tatéri Matúš Florek a Juraj Kubík. O svoje umenie sa prišiel podeliť aj airbrusher Miroslav Očovský, ktorého výtvorom na svojom stroji sa hrdo pýši nejeden z motorkárov.

Milí motorkári!

Bolo nám cťou prežiť s Vami skvelý deň. Za všetkých, ktorých svojou existenciou tešíte, ďakujeme a prajeme Vám, Vašim blízkym a všetkým Vaším fanúšikom, aby sa aj Vaše sny plnili tak , ako ich plníte vy, tým druhým.

Ľubomíra Rosinská

motoklub_zubry


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button