AktualityKultúra

Milé mamky, všetko najlepšie!

poradna

„V každodennom zhone pod tlakom povinností si mnohokrát ani neuvedomujeme, ako sa striedajú dni pracovné i sviatočné,“ týmito slovami sa prihovorila prítomným divákom primátorka Serafina Ostrihoňová počas osláv Dňa matiek, ktoré sa konali 10. mája v Divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu. Každému z nás ulahodí chvíľa, prostredníctvom ktorej zabúdame na bežné starosti, vraciame sa v spomienkach a vychutnávame si kúsok neba, plného radosti, hudobných tónov a láskavých slov.

„ Nič nie je hrejivejšie ako slnko vychádzajúce z milujúceho, materinského srdca. Materinská láska je dobrotivá, trpezlivá, nemyslí na zlé, trpí pre neprávosti, všetko znáša, vo všetko dúfa a všetko vydrží. Nikdy nezahynie a nedá sa ničím nahradiť,“ prejavila okrem iného svoju úctu k ženám – matkám, primátorka mesta a svoj príhovor ukončila básňou od Milana Rúfusa:

„Pane, ktorý si na nebi, zachovaj všetkým deťom mamy.

Nech ako cesto na chlebík im rastú v teple pod rukami.

Zachovaj nám oboch rodičov, veď dve ruky od Teba máme.“

Kultúrnym programom nás sprevádzala Táňa Kováčová, ktorá svojim srdečným prejavom, plného krásnych citátov a milých slov, dodala aj tentokrát ďalšiemu sviatočnému podujatiu ten pravý slávnostný piedestál.

O nádherné zážitky sa svojimi vystúpeniami postarali tanečníci zo Základnej umeleckej školy, deti z mestských Materských škôlok na Žitavskom nábreží, na Štúrovej a Kalinčiakovej ulici, deti zo súkromnej anglickej materskej škôlky, žiaci zo Základnej školy na Mojmírovej ulici, tanečná skupina Street Lup, Duo Romanka Ďurčeková a Lukáš Kouřil, Filip Tonka a Jakub Kordoš.

Poslednou bodkou za nedeľným popoludním bol profesionálny výkon folklórneho súboru Inovec, ktorého skvelí tanečníci a hudobníci opäť všetkým zlatomoravčanom ukázali pravé hodnoty slovenských ľudových tradícií.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button