AktualityPre deti

Míľa pre mamu v Mami – Oáze

poradna

V sobotu 9. mája sa rodičia a starí rodičia stretli už na 12. ročníku Míle pre mamu konanom v priestoroch MC Mami – Oáza v Zlatých Moravciach. Jedná sa o celoslovenské podujatie (záštitu nad ním prevzal prezident SR Andrej Kiska) zorganizované pri príležitosti Dňa matiek, ktorý sme si pripomenuli 10. mája. Podujatie prebehlo s medzinárodnou účasťou a tento rok sa Míle pre mamu zúčastnili jednotlivé materské centrá, ktoré sa rozhodli pridať k spoločnej myšlienke podpory materstva, fungujúce v štátoch Česko, Srbsko, Írsko a Veľká Británia.

Tohtoročné podujatie sa nieslo v duchu motta: „Priložme ruku k mieru.“ Vzniklo ako reakcia na momentálnu situáciu vo svete, kedy možno neprecitáme v tom, aký je to vzácny dar, že my žijeme v mieri. „Preto sa rozhodli zástupkyne Únie materských centier zvýrazniť práve túto tému. Motto vzniklo spontánne na regionálnom stretnutí v Nitre. Aj my, v našich podmienkach, sa tiež môžeme snažiť prispieť k mieru, možno každý vo svojej rodine odpúšťaním svojim najbližším, ľuďom s ktorými prichádzame do kontaktu a niektorí aj konkrétne v rámci existujúcich zbierok alebo modlitbou,“ prezradila nám aktívna členka a štatutárna zástupkyňa materského centra Katarína Žarnovičanová.

Krásnou symbolikou dopĺňajúcou význam a silu hesla bolo vypustenie bielej holubice v čase štartu.

Prestrihnutím pásky sa na štartovacej rovinke otvoril pripravený deň plný zábavy a hier doplnených o maľovanie na tvár, tvorivú dielničku, hlavne však o neskrývanú detskú radosť sprevádzanú krásnym slnečným počasím. Ako prvé čakala rodičov s deťmi v kočíkoch, nosičoch, na bicykloch, či trojkolkách, „míľová“ prechádzka odkrývajúca tajničku, ktorú bolo potrebné rozlúsknuť. Na dvore centra boli po jej absolvovaní všetci očakávaní a tak sa deti mohli pustiť do plnenia jednotlivých športových a vedomostných úloh pripravených na stanovištiach. Súťaže pripravené na zadnom dvore boli zamerané a prispôsobené pre lezúňov, malé deti, mamičky, ale aj pre oteckov. Svoje miesto a uplatnenie si našli voľné stanovištia venované Montessori, či športovým aktivitám.

Kreslo lákajúce svojím pohodlím čakalo na všetky mamy a staré mamy odhodlané vďaka svojej zručnosti prištrikovať pár riadkov k „Míľovému šálu“ putujúcemu s centrom už tri roky.

Za určite príjemnú sa pokladala možnosť všetkých záujemkýň zveriť sa pod šikovné ruky odborníčok a nechať sa inšpiratívne nalíčiť kozmetikou Mary Kay. Tombola tvorila príjemné spestrenie programu a vydareného sobotňajšieho dňa.

M. Petrovičová

Informácie poskytla Ing. Katarína Žarnovičanová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button