AktualityPodujatiaPre detiVideo

Deň, ktorý patril všetkým deťom

poradna

Mesto Zlaté Moravce v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu si k Medzinárodnému dňu detí už tradične pripravilo veľké podujatie na mestskom štadióne.

Mestské športoviská ožili spevom, smiechom, tancom, žiarili všetkými farbami a prilákali cez tisíc ľudí. Naši najmenší sa dosýta vyšantili na skákajúcom hrade, povozili sa na poníkoch, na koni, nakŕmili ovečky a naučili sa zopár trikov s kúzelníkom z „Magic show, ktorý si pripravil predstavenie s aktívnym zapojením detí.

Na svoje si prišli deti všetkých vekových kategórií i rodičia. O rozprávkové súťaže s maľovaním na tvár sa postarali učiteľky materských a základných škôl. Svoju šikovnosť v tanci nám prišli predviesť Dominika a Ivan, tanečné skupiny zo Základnej umeleckej školy, z Centra voľného času a chyzerovecké dievčatá – Street Lup. Radostný a obrovský potlesk si prišli vychutnať a o svoje tanečné umenie sa podeliť aj členovia celoslovensky známej skupiny Old school brothers s Bruisom.

Pozornosť na seba upútal požiar auta, o ktorý sa v tento deň výnimočne postarali samotní hasiči, aby deťom aspoň sčasti priblížili svoju nebezpečnú a zmysluplnú prácu, či už pri zásahoch počas rôznych nešťastí, alebo pri záchrane ľudských životov. Ďalšou zo záchranných zložiek nachádzajúcou sa medzi deťmi, bola Mestská polícia nielen z dôvodu dohliadania na pokojný priebeh podujatia, ale i pre šťastný pocit detí z chvíle, keď sa aspoň na malú chvíľu mohli stať policajtmi.

Okrem predajných stánkov s občerstvením a rôznymi sladkosťami, bola možnosť profesionálneho fotografovania s krtkom od KUKA, nechýbala ani zdravotná zložka v zastúpení Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ukážky z práce kynológov s ich štvornohými priateľmi a veľa chutných maškŕt za odmenu pri jednotlivých súťažných stanovištiach a na pódiu.

K pestrému popoludniu plného prekvapení a k neskrývanej, úprimnej, detskej radosti prispeli svojou účasťou aj členovia motorkárskeho Klubu Zubry, ktorí deťom dopriali vozením na ich motorkách jeden z najúžasnejších a nezabudnuteľných zážitkov.

Ľubomíra Rosinská

Poďakovanie

Mesto Zlaté Moravce zastúpené primátorkou mesta Ing. Serafínou Ostrihoňovou ďakuje za pomoc pri organizovaní a účasti na akcii „Medzinárodný deň detí“:

Firme Danfoss a.s., Zuzane Odreašovej – OZOJ, Quadraton sound-u, Kuko atelieru, Motoklubu Zubry, RNDr. Jozefovi Paluškovi a kynologickému klubu, JUDr. Vereskému, Materskej škole na Kalinčiakovej ul., Súkromnej, anglickej materskej škole, Materskej škole na Žitavskom nábreží, Materskej škole na Slnečnej ulici, Základnej umeleckej škole, Centru voľného času, tanečnej skupine OSB, tanečnej skupine Street Lup, Dominike Obickej a Ivanovi Kozlovi, pánovi Chrobákovi, Marianovi Tomajkovi, Márii Ďurčekovej, Božene Martincovej, Ružene Czermákovej, Ing. Radovanovi Bakaľárovi, základným školám na Mojmírovej, Pribinovej a Robotníckej ulici, pánovi Števkovi, náčelníkovi PhDr. Mariánovi Takáčovi a policajtom z Mestskej polície, Hasičskému a záchrannému zboru v Zlatých Moravciach, riaditeľovi mestského podniku Službyt Mgr. Petrovi Sendlaiovi, riaditeľovi Braňovi Vargovi a pracovníkom Technických služieb, redakcii Tekovských novín a infa Zlaté Moravce, riaditeľke Simone Holubovej a pracovníkom Mestského strediska kultúry a športu.

Programová manažérka  a poslankyňa MsZ Klaudia Ivanovičová

mdd


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button