AktualityPre detiŠkoly

DETI, DEŤOM

poradna

Občianske združenie rodičov a priateľov školy si v spolupráci so Základnou školou na Pribinovej ulici pripravilo hravé dopoludnie k Medzinárodnému dňu detí.

Podujatie, ktoré sa nieslo v duchu „Deti, deťom“, bolo milým spestrením školského vyučovania a príjemným oddychom od bežných povinností. Pre všetkých zúčastneným o to vzácnejším, hravejším a krajším, že sa o jednotlivé súťažné stanovištia postarali samotní, starší žiaci, ktorí si ich pre kamarátov z nižších ročníkov sami pripravili. Odmenou im boli biele tričká, zakúpené Občianskym združením a ktoré si vrámci akcie mohol každý obdarovaný pomaľovať podľa vlastnej fantázie.

Svoju kreativitu si mohli žiaci vyskúšať pri vyrábaní dekoratívnych cédečiek servítkovou technikou s riaditeľkou Mestského strediska kultúry a športu a zároveň mamičkou, Simonou Holubovou. Spestrením akcie bolo vystúpenie žiačky deviateho ročníka Mandy Jánošovej so svojím psom, prítomnosť hravých psíkov z Útulku v Zlatých Moravciach, vypustenie holubov chyzeroveckých holubárov, ku ktorým sa radí najmenšia chovateľka z ich radov a žiačka „Pribinky“, Janka Pilčíková. Svoj talent ukázali chyzerovecké dievčatá z tanečnej skupiny Street Lup a o gumiďžús, ktory chutil aj prítomným záchranným zložkám a motorkárom z Klubu Zubry, sa postarala Iveta Dalošová zo školskej jedálne.

Takéto podujatie, zorganizované čerstvo založeným Občianskym združením, sa konalo v škole po prvýkrát. Od mikrofónu sa všetkým prítomným po celý čas prihovárala mamka Mária Ďurčeková, ktorá bola aj jeho hlavnou organizátorkou. Svojím aktívnym zapojením sa do diania ho podporili pedagógovia, rodičia žiakov, dekoračné štúdio Guty, príslušníci Hasičského a záchranného zboru, mestskej a štátnej polície v Zlatých Moravciach, ktorí ani na chvíľu nezaváhali a dali sa bezprostredne strhnúť do víru detského sveta, plného radosti a zábavy.

Ľubomíra Rosinská

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button