AktualityŠkolyVideo

Úctivá vďaka všetkým, ktorí v Základnej škole na Mojmírovej ulici nechali kúsok svojho „JA“

poradna

„Naša škola oslavuje päťdesiatku,“ touto vetou sa súčasná riaditeľka  Základnej školy na Mojmírovej ulici Mgr. Viera Striešková prihovorila prítomným hosťom, ktorí prijali pozvanie na veľkolepú slávnosť ku krásnemu, okrúhlemu jubileu a vzápätí zdôraznila, že za týmto číslom sa skrýva nostalgická spomienka na to, čo tu všetko bolo, čo sa tu udialo a ako sme sa tu stretávali, či už ako žiaci alebo zamestnanci školy.

Tieto oslavy sa konali z úcty ku všetkým pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom. Boli na ne pozvaní bývalí učitelia, ktorí v tejto škole odpracovali viac ako 10 rokov, priatelia školy, vďaka ktorým sa podarilo podujatie uskutočniť a rôzne osobnosti z úradov, inštitúcií, medzi ktorými bola aj primátorka mesta Zlaté Moravce Ing. Serafína Ostrihoňová, poslanec NR SR Mgr. Marián Kéry, vedúci Odboru školstva Obvodného úradu v Nitre Mgr. Milan Galaba a mestskí poslanci.

Vzhľadom k tomu, že priestor na stretávanie je v dnešnej dobe veľmi malý, všetci s radosťou privítali príležitosť sa znovu vidieť, zaspomínať si a popri tom pookriať. Spestrením slávnostného popoludnia bola prehliadka priestorov školy spojená s výtvarnými prácami žiakov, slávnostná akadémia, v ktorej zaznelo veľa krásnych piesní, básní, scénok a tancov v podaní žiakov školy a posedenie s pohostením pri živej hudbe. V škole sa nachádzala aj výstava množstva spomienok zozbieraných v priebehu jej existencie v podobe rôznych fotografií, starých učebníc, pomôcok, písaniek, vysvedčení a žiackych knižiek.

Pri tejto príležitosti sa odovzdalo niekoľko pamätných listov bývalým riaditeľom, zástupcom a dlhoročným pracovníkom školy a zo strany prítomných vedúcich osobností boli venované pamätné listy riaditeľke školy. Milan Galaba odovzdal Pamätný list za školský úrad a Serafína Ostrihoňová za mesto so slovami: „Vrúcne ďakujem, že žiješ pre túto školu a verím, že spoločne so všetkými priateľmi Základnej školy – Mojmírovej, bývalej Mičurínovej, urobíme všetko pre to, aby prekvitala a bola pre všetky ostatné školy „ťahúňom“ v rámci nášho zlatomoraveckého okresu. Prajem Vám, aby táto škola, aj vďaka poslancom, bola pozlátená podľa názvu mesta, v ktorom je a ako si to naozaj zaslúži.“

„Školu formuje prostredie, v ktorom sa nachádza. Jej spolupráca s rodičmi, občanmi mesta a inštitúciami je veľmi dôležitá,“ zaznelo v príhovore Viery Strieškovej. „Ako riaditeľka školy si želám, aby práca žiakov, učiteľov, zamestnancov, Rodičovskej rady a Rady školy, prinášala radosť a spokojnosť nám, všetkým. Nech stúpa efektivita výchovno-vzdelávacieho procesu a nech výsledky spoločnej práce šíria dobré meno školy. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli a prispievajú k jej rozvoju, zriaďovateľovi – Mestu Zlaté Moravce, ktorému osud školy nie je ľahostajný, všetkým, ktorí nám pomáhajú a všetkým, ktorí v našej škole nechali časť svojho „JA“.

Na koniec školského roku 2014 / 2015, ktorý sa po celý čas nesie v duchu päťdesiatky, je pri tejto príležitosti pripravené ešte jedno hromadné podujatie, ktoré sa síce bude konať po prvýkrát a bude zavŕšením tohtoročného jubilea, ale ktoré by sa malo stať tradíciou „Mojmírky“ – 22. júna sa Športového dňa na Mestskom štadióne zúčastní všetkých 412 žiakov školy.

Ľubomíra Rosinská

V základnej škole pracovali viac ako 10 rokov títo pedagogickí zamestnanci:

38 rokov: Eva Vaľovská; 37 rokov: Marta Behulová; 36 rokov: Angela Bocianová, †Viktória Pechová (Sopková); 35 rokov: Katarína Poništová; 33 rokov: Dagmar Rakovská (Brezanská), Anna Verešová; 32 rokov: Pavlína Brožeková; 31 rokov: Božena Kajabová, Vladimír Kováč, Jarmila Rajnohová; 30 rokov: Mária Kojnoková (Môciková), Helena Zemanovičová; 29 rokov: Ivan Lukáč; 28 rokov: †Lýdia Juríková, Mária Záhorcová (Bucheňová); 23 rokov: Viola Supuková, Helena Szantová; 21 rokov: Otília Cviková, Eva Krausová; 20 rokov: Eva Drgoňová, Vojtech Gúber, Dagmar Chrenková, Mária Šujaková; 19 rokov: †Karol Drienovský, Helena Kuklová, Elena Pechová, †František Šujak; 18 rokov: Helena Kukučková, Soňa Laktišová, Viera Striešková; 17 rokov: Renáta Belicová, Štefan Horváth, Mária Macková; 16 rokov: Mária Dudášová, †Magdaléna Kováčová, Margita Mášiková, Denisa Šegedová; 15 rokov: †Anna Dírešová, Gabriela Jelínková, †Jozef Mladý; 14 rokov: Mária Andrašková, †Ida Beňušová (Hlásna), Mária Kűhtreiberová, Zlatica Lichvarčíková; 13 rokov: †Mária Cvejkušová, Magdaléna Krajčiová, †Vilma Kramárová, Marta Motešická, Milan Širuček, Ladislav Šusták, Jarmila Tongeľová; 12 rokov: Róbert Bezák, †Božena Dorogiová, †Mária Kletečková, †Jozef Končal, †Rudolf Môcik, Anna Novotová, †Blažena Pechová, †Gustáv Rehák, Alžbeta Strapáková, Anna Šurdová (Strapková); 11 rokov: Viera Hehejíková, Marta Koprdová, †Mária Kuťková, Helena Paldanová, Dagmar Zvalová; 10 rokov: Daniela Behulová, Johana Benková, Hana Bieliková, Ľubica Červená, Vojtech Gáfrik, †Mária Mičková, Mária Rebeková, Štefánia

V základnej škole pracovali viac ako 10 rokov títo nepedagogickí zamestnanci:

Helena Bendová, Anna Biringerová, Anna Erdődyová, Milota Horňačeková, Helena Králiková, Mária Moravčíková, Antónia Ondrejková, Ľudmila Solčianska, Štefánia Struhárová, Emil Škula, Ľubov Konečná. Eva Pavková, Mária Minárová, Jozefína Chrapková, Katarína Farbiaková, Alžbeta  Šurdová, Mária Magušinová, Mária Kurkinová, Marta Čulíková, Jaroslava Bónová, Daniela Blakčariová, Božena Hrdá, Darina Frajková, Kvetoslava Madolová

Poďakovanie patrí aj všetkým sponzorom, bez ktorých by sa tieto jubilejné oslavy nemohli nikdy uskutočniť:

www.zlatemoravce.info


foto


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button