AktualityKomerčné články

Zdravá jedáleň EVERA v Zlatých Moravciach

poradna

Už v minulosti sme avizovali, že sa v Zlatých Moravciach otvorí zdravá jedáleň, ktorá sa bude zameriavať na makrobiotické a vegetariánske jedlá. Prezradila nám to iniciátorka myšlienky a majiteľka zdravej jedálne v Bratislave Ing. Žlebeková, ktorá prijala pozvanie ako hosť na tohtoročnú januárovú Výročnú členskú schôdzu Základnej organizácie Zväzu diabetikov Slovenska v Zlatých Moravciach.

Pani Žlebeková pri tejto príležitosti viedla prednášku s názvom Zdravie na tanieri (umenie prijímania potravy a strava pre nové tisícročie), v ktorej apelovala na zdravý životný štýl a samotnú makrobiotiku, na ktorú sa prioritne zameriava. Charakterizuje ju ako prípravu jedál, ktoré majú človeku dať a poskytnúť dlhovekosť a to najvzácnejšie a zároveň najkrehkejšie, čo máme zdravie. Koniec- koncov vychádza to aj zo samotného slova gréckeho pôvodu: Makro – dlhý, veľký a Bios – život, čo spolu znamená dlhý život.

Jedáleň ZDRAVÍČKO EVERA, ponúkajúca zdravie na tanieri, sa v Zlatých Moravciach otvorí už 1. septembra na Župnej ulici č. 43 (medzi autobusovou stanicou a trhoviskom).

Ako uvádzajú, pre priateľov dobrej stravy a zdravotného životného štýlu si pripravili kvalitnú, energeticky, nutrične a harmonicky vyváženú vegetariánsku stravu. Ďalej jedlá a občerstvenie ľahko stráviteľné, bez lepku, bez mlieka, bez vajec a diabetické. Záujemcovia môžu nadobudnúť v rámci poradne praktické skúsenosti so zdravým varením a pečením. Príjemným obohatením budú kurzy varenia – Varme hravo zdravo, na ktorých sa každý naučí variť a piecť zdravé jedlá, dezerty a vyvažovať stravu, či používať zdravšie produkty.

Zdravíčko EVERA sa prezentuje heslom: Meníme stravovacie návyky a žijeme hravo zdravo, tak čo? Skúsite to aj vy?

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button