Aktuality

Žije medzi nami

poradna

Mesto Zlaté Moravce je domovom skoro 12 tisícok ľudí. Každý jeden z nich je svojím spôsobom zaujímavý a výnimočný.

Nájdeme medzi nimi osôbky umelecky, hudobne, športovo, technicky, či inak nadané. Zameranie a koníčky sa stávajú každodennou súčasťou ich životov a veľakrát sa práve vďaka dosahujúcim úspechom dostávajú Zlaté Moravce do popredia. Reprezentujú naše mestečko, náš kraj všade, kam vkročia. S niektorými ste sa mohli zoznámiť aj prostredníctvom článkov uverejnených v Tekovských novinách a na informačnom portáli  www.zlatemoravce.info napísaných redaktormi alebo dopisovateľmi.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Medzi nami všetkými žije aj bývala pedagogička – učiteľka Mgr. Elenn Waltersteinová. Ten, kto ju pozná, vie, že je zanietenou fanynkou, priateľkou  a dlhoročnou členkou klubu známeho českého speváka a herca Vaška Neckářa. Elenka je človek, ktorý sa len tak ľahko nevzdáva. Aj napriek uštedrenej rane osudu, ktorá zasiahla jej zdravie, nezanevrela na život a možno práve vďaka tomu zvíťazila nad jeho nepriazňou a ako sama o sebe hovorí – druhýkrát sa narodila.

V súčasnosti vedie veľmi aktívny život, v ktorom má svoj priestor folklór. Nájdete ju všade, kde sa spieva, tancuje a raduje z krásnych slovenských zvykov a tradícií. Výsledkom jej práce sú pútavé audio relácie plné zaujímavých informácií, vtipných vstupov a predovšetkým ľudových pesničiek. Vďaka jej koníčku ľudia opätovne prichádzajú na chuť krásnym ľudovkám, farebným krojom a zvuku rôznych hudobných nástrojov. Milým bonusom je prehľad o tom, kde a aké folklórne skupiny pôsobia. Za skvelou hudbou, piesňou a dobrými ľuďmi cestuje do všetkých kútov Slovenska, nezastavia ju však ani pomyselné hranice, vďaka čomu nám kúsok sveta pravidelne prináša aj z Čiech. Stretáva sa s ľuďmi, ktorí sú pre ňu nevšední tým, že sa nikdy na svojej ceste životom nevzdávajú snov, a tie sa im potom zvyknú plniť. Aj relácie práve tohto zamerania môžu byť inšpiratívne pre nás ostatných, kde je odkaz jednoznačný: nevzdávať sa!

V tomto roku sa organizačne podpísala pod usporiadanie 1. ročníka Nimnického folklórneho festivalu s názvom Zaspievaj si ľudovku. Ten sa konal 25. júla v Kúpeľoch Nimnica, ktoré návštevníkov zaujmú svojím pekným prostredím a možnosťou príjemného oddychu. Pozvanie na festival prijali hostia zo Slovenska a Českej republiky. Medzi folkloristami vystúpili a divákov zaujali zlatomoravecká Spevácka skupina Babička a Kolovrátok z Prílep. Sme veľmi radi, že Zlaté Moravce sa aj vďaka akciám tohto zamerania a druhu spájajú s kvalitným folklórom prezentovaným krásnymi pesničkami.

Relácie (napr. Zaspievaj si ľudovku, Život na ceste za snom), zamyslenia, príbehy, fotografie, foto- a video-upútavky a ešte viac zaujímavostí môžete nájsť na jej webovej stránke s výstižným názvom Okienko snov (www.elenn-okienko.sk), kde načrela aj do ezoteriky, jej srdcu blízkej témy. Ak máte radi sny a chcete snívať, nakuknite…

M. Petrovičová


[wysija_form id=”3″]
logo_email-600x330

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button