AktualityKultúraPodujatiaVideo

Návrat do jarmočných dní

poradna

Dvojdňový tradičný Zlatomoravecký jarmok máme tento rok za sebou. Konal sa 26. a 27. septembra 2015 v dňoch, ktoré predchádzali nedeľným Hodom v Zlatých Moravciach.

Mestské stredisko kultúry a športu sa postaralo o kultúrny program, ktorý sa odštartoval slávnostným príhovorom primátorky mesta Ing. Serafíny Ostrihoňovej. Zaznel v ňom súhrn informácií o aktuálnom stave Mesta, o našej Mestskej nemocnici, o dohodách s investormi, vďaka ktorým by sa koncom roka mali v našom meste vytvoriť stovky nových pracovných príležitostí a neposlednom rade privítala a predstavila verejnosti prítomných hostí, ktorí prijali jej pozvanie na slávnostnú recepciu a boli účastní aj samotného programu. Všetkým zapriala spokojnosť a radosť z tohtoročného jarmoku aj napriek nepriaznivému, „upršanému“ počasiu.

Na ľudí, ktorých daždivé počasie neodradilo a tohtoročný 23. Zlatomoravecký jarmok navštívili, čakalo 194 rôznorodých predajných stánkov (z toho 53 remeselníckych, s kvalitnými domácimi výrobkami) a na Námestí A. Hlinku kultúrny program, v ktorom vystúpili: žiaci Základnej umeleckej školy, tanečné skupiny z Centra voľného času, Stano Vitáloš, Maroš Bango so svojím hosťom Marekom Gernátom, Silvia a Peter Klimantovci, speváci Ivan Milán a Róbert Kohút zo skupiny Kamaráti, hudobná skupina INSIDE, legendárny Dalibor Janda a dcéra Jiřina Anna Jandová, hudobná skupina Prvý apríl, folklórne spevácke skupiny Kolovrátok, Slažianka, Babička a Drumbľa.

Stretnutia ľudí sú vždy krásne. Radostnejšie o to viac, keď sa stretnú priatelia. Všetkých Vás považujem za svojich priateľov. Niet tu človeka medzi Vami, za ktorého by som život nedala, keby to bolo potrebné. Veľmi som vďačná v prvom rade Bohu a neodpustím si ho spomenúť, pretože všetci viete, že ho milujem zo všetkých nadovšetko a skrz neho aj Vás, viac ako seba samú,“ zaznelo úvodom príhovoru primátorky mesta Serafíny Ostrihoňovej počas slávnostného, predjarmočného ceremoniálu.

Srdečným privítaním primátorky mesta Zlaté Moravce boli, ako prvé, pozdvihnuté osobnosti, ktoré sú nášmu mestu najviac nápomocné zo svojich postov, ktoré v súčasnosti zastávajú.

„Rada by som medzi nami privítala nášho rodáka a patróna tohto kraja, Doc. Ing. Milana Belicu PhD., predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Všetci občania sú vďační za to, čo všetko sa urobilo v Zlatomoraveckom okrese. Nebyť jeho, boli by sme vo financovaní celej infraštruktúry na poslednom mieste a práve jeho zásluhou sme na prvom. Som veľmi šťastná, že v tejto krásnej zostave sedí medzi nami prednosta Okresného úradu v Nitre Ing. Marek Illéš, viac Zlatomoravčan ako Nitran, lebo začínal v štátnej správe práve tu, u nás, kde aj celé roky pôsobil. Tiež drží ochrannú ruku nad nami rovnako ako prednostka Okresného úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Zitka Koprdová, naša rodáčka a Mgr. Milan Galaba, ktorý je šéfom odboru školstva na Obvodnom úrade v Nitre. Všetká česť, že im môžem takto poďakovať za všetko, čo robia pre celý náš okres a naše mesto Zlaté Moravce,“ prejavila úctu za účasť a vďaku za pomoc popredným predstaviteľom vyšších samospráv a následne dala do pozornosti prítomných poslancov Mestského zastupiteľstva, ktorých predstavila ako skvelých ľudí, medzi ktorými musí byť teraz, podľa jej slov, veľká súhra: „a pevne verím, že nás za štyri roky nič nerozbije a že tú jednotu svornosti zachováme.“

Privítala riaditeľov podnikov, stredných škôl, podnikateľov, zástupcov partnerských miest a obcí z Poľska a Česka – burmistrza mesta Sierpc Jaroslava Perzynskiho, starostu mesta Szydlow Jana Klamczynskiho, súčasného starostu Hulína Romana Hozu, bývalého starostu mesta Hulín Jaroslava Čumperlíka, starostu Bučovíc Radoslava Váleka a v neposlednom rade všetkých ostatných prítomných.

Hostia z partnerských miest pobudli v našom meste dva dni a bol pre nich pripravený pestrý program, počas ktorého im robila spoločnosť primátorka mesta, prednosta Ing. Miroslav Šlosár a zamestnanci Mestského úradu.

Srdečná vďaka

Primátorka Serafína Ostrihoňová zo srdca ďakuje Mestskej polícii, všetkým zamestnancom Mestského úradu, ako aj riaditeľom mestských podnikov, ich zamestnancom a všetkým, ktorí sa podieľali na organizovaní a pokojnom priebehu jarmoku. Rovnako ďakuje všetkým vystupujúcim, predajcom a návštevníkom, že svojou účasťou prispeli k peknému tradičnému dvojdňovému podujatiu, ktoré sa časom stalo neoddeliteľnou súčasťou diania nášho mesta a dlho očakávaným, príjemným spestrením všedných dní v roku.

Ľubomíra Rosinská

viac foto FACEBOOK
viac foto FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button