Aktuality

Hrejivá oslava Jednoty dôchodcov

poradna

To, že október je Mesiacom úcty k starším, sa vrylo do povedomia nás všetkých. Z tejto – vek, múdrosť a skúsenosti – oslavujúcej príležitosti usporiadala 15. októbra Základná organizácia Jednoty dôchodcov, ktorej predsedá Emília Páleníková, stretnutie – posedenie jej tridsiatich piatich jubilujúcich členov (75, 80, 85 a 90-ročných). Celkový počet členov organizácie je aktuálne 450.

Slávnostne naladení seniori boli na akcii predsedkyňou milo a vrúcne privítaní, v rovnakom duchu sa im v mene Mesta a aj svojom prihovorila Klaudia Ivanovičová, poslankyňa Mestského zastupiteľstva a programová manažérka MSKŠ.

Po príhovoroch a krásnych prianiach sa miestnosťou ozývalo cinkanie pohárikov v rámci prípitku na znak pevného zdravia a veľa dožitých ďalších rokov. Príjemnou časťou popoludnia boli osobné priania smerujúce od predstavenstva organizácie a pani Ivanovičovej. V lásku sálajúcich rukách tohtoročných oslávenkýň a oslávencov, na ktorých sa odzrkadlili dlhoročné roky poctivej práce, skončili krásne kvety a potešujúce vecné darčeky. Po chutnom obede srdcia plesali pri ľudových piesňach, ktoré zazneli v podaní Romanky Ďurčekovej a Lukáša Kouřila. „Život je krásny, len ho treba vedieť žiť, preto, milí dôchodcovia, skúste si tu s nami zanôtiť,“ boli slová pani Páleníkovej, ktoré sa v pokračujúcom veselom popoludní aj naplnili. Spoločné spomienky, rôzne príbehy, či nezáväzné rozhovory zneli v kruhu pozvaných seniorov ešte niekoľko hodín po začiatku stretnutia. Všetkým želáme veľa zdravia, čistej lásky a spokojnosti.

„Vážení jubilanti, žite tak, aby ste mali radosť zo života až do neskorej jesene a pokiaľ existuje na svete čo i len jediná vec, ktorá vám prináša radosť, oplatí sa žiť v kruhu vašich detí, vnúčatiek a priateľov.“

Slová, ktoré vyslovila pani Emília Páleníková, sa dajú považovať za univerzálny odkaz všetkým starším ľuďom, ktorým patrí naša vďaka a úcta, preto si ho osvojte a na jeho význam nezabúdajte.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button