AktualityKino TekovKultúra

Vo štvrtok sa otvára kino s Jamesom Bondom

poradna

Pri príležitosti oficiálneho otvorenia „nového“ kina, Vás 5. novembra o 18.00 h pozývame do divadelnej sály MSKŠ na premiéru akčného, dobrodružného krimi thrilleru Spectre 007.

Vstupné: 4 €
  • 150 min
  • Réžia: Sam Mendes
  • Scenár: John Logan, Neal Purvis, Robert Wade, Jez Butterworth
  • Kamera: Hoyte Van Hoytema
  • Hudba: Thomas Newman

Hrajú: Daniel Craig, Ben Whishaw, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux,Dave Bautista, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Andrew Scott, Jesper Christensen, Stephanie Sigman

Dej filmu v skratke:

„James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu známej zločineckej organizácie. Postupne rozplieta zložitú pavučinu lží, aby nakoniec odhalil hroznú pravdu o SPECTRE.“

Mestské kino Tekov bolo posledným fungujúcim kinom v celom zlatomoraveckom okrese. S premietaním filmov sa skončilo v roku 2014 kvôli zastaralej technike, ktorá už nepodporovala formáty dostupných novodobých filmov a vzhľadom ku konkurenčným moderným kinám v okolitých mestách, prestalo byť navštevované. Jediným východiskom z tejto situácie bola jeho digitalizácia technológiou D-cinema podľa štandardov DCI, aby sa potencionálnym divákom mohla zabezpečiť prezentácia hodnotných diel filmového plátna. Nakoľko vznikla v budove kina Tekov havarijná situácia s kúrením a strechou, rozhodlo sa, že najvhodnejšou alternatívou k zachovaniu kinovej kultúry bude zmena priestorov a preto sa z Divadelnej sály Mestského strediska kultúry a športu stala multifunkčná sála. S reprodukciou zvuku 2D a 3D, ktoré so sebou digitalizácia kina priniesla, dáva možnosť širšieho využitia divadelnej kinosály na rôzne iné podujatia, školenia, prezentácie, koncerty a vystúpenia, ktoré svojim divákom a návštevníkom ponúknu umelecký zážitok na vyššej úrovni ako tomu bolo doteraz.

Celková suma projektu ,,Digitalizácia kina Tekov“ je 94 100 €.

Z toho audiovizuálny fond poskytol Mestu nenávratnú dotáciu – 32 000 €, úver  vo výške 52 000 € a na financovaní sumou 10 100 € sa spolupodieľalo samotné Mesto.

Digitalizácia kina podliehala verejnému obstarávaniu, na základe ktorého sa o jeho realizáciu postarala česká firma Dcinex.

Pokiaľ by návštevnosť kina bola približne 1000 ľudí mesačne, s priemernou cenou lístka 3,50 €, do štyroch rokov by sa Mestu táto investícia mala vrátiť.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button