Aktuality

Nové strážne oko 

poradna

Zlatomoravčania sa môžu cítiť zasa o niečo bezpečnejšie. Na známom ľudovo nazývanom „mexikoplaci“ v centre mesta totiž pribudla nová kamera.

„Zabezpečí zvýšené monitorovanie na Ulici Sama Chalúpku. Ide o otočnú kameru. Výška nákladov na kameru bola 12 000 eur, z toho sme dostali dotáciu 10 000 eur a 2 000 eur spolufinancujeme. Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality. Sme vďační za spolufinancovanie. Vďaka tomu sme mestu ušetrili nemalé finančné prostriedky,“ zhodnotil PhDr. Marián Takáč, náčelník mestskej polície v Zlatých Moravciach.

„Mexikoplac“ obľubovali drobní vreckári a bol miestom občasných krádeží. Mali ho radi aj vandali. Svoje výtržnícke chúťky sa snažili vybíjať si práve na tomto mieste. Aj preto bolo strážne oko umiestnené práve sem.

„Je dobré, že je tu kamera. Ak sa aj niečo udeje, vďaka nej sa hriešnik ľahšie identifikuje,“ zhodnotil Marek, ktorý tadiaľto chodieva na autobusovú stanicu.

Aktuálne sa v meste využíva na potláčanie kriminality a monitoring priestranstiev šesť kamier. Tie sa osvedčili už aj v minulosti a sú pomocníkom pri objasňovaní trestnej činnosti.

Autor: LĎ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button