Aktuality

Trojkráľový punč

poradna

Tradícia prípravy a podávania punčov je neodmysliteľne spojená s čarom vianočných sviatkov. Vôňa vianočného punču pod tisíckami svetiel a blikajúcim stromčekom je snáď najlepšia voľba, ako sa nabudiť tou pravou atmosférou najkrajších sviatkov v roku. Vianočné trhy, sviatočné podujatia a vôbec celé Vianoce snáď ani bez neho nemôžu existovať.

Tento jemný aromatický nápoj patrí v mnohých krajinách k tradičným rodinným oslavám, sviatočným večierkom a menším besiedkam. Milióny ľudí strávia sviatky radosti a pokoja s týmto lahodným nápojom, ktorý popíjajú v kruhu rodiny alebo so svojimi blízkymi. Vytvára tú pravú atmosféru, preto si bez neho mnohí tieto dni ani len nevedia predstaviť.

Vianočné a trojkráľové punče sa aj na Slovensku konajú prakticky v každej obci či mestečku. V Zlatých Moravciach podobná tradícia neexistuje, ľudia ani punč veľmi nepoznajú preto sme sa rozhodli, že skúsime začať s niečím novým. Na prvý krát podujatie dopadlo celkom dobre, ľudia sa sprvoti ostýchali ale potom sa osmelili. Účasť bola aj napriek všetkému celkom dobrá.

Tradícia trojkráľových punčov:

http://www.kdhzm.sk/trojkralovy-punc-zitavskej-komunity-zavonal-vrabelcanom/

http://lucnica.net/kultura/trojkralovy_punc_2015.html

http://www.zlatemoravce.info/2012/01/nefalsovany-primatorsky-trojkralovy-punc/

Mrzí nás len nedorozumenie so Základnou umeleckou školou, ktorá zrušila svoj pripravovaný koncert. Z našej strany však rozhodne nešlo o žiadny úmysel, celá nepríjemnosť vznikla na základe preklepu v elektronickej pošte a nedostatočnej komunikácii medzi oboma zainteresovanými stranami. V prípade záujmu sme pripravení v plnej miere spolupracovať a akokoľvek pomôcť pri organizovaní koncertu v náhradnom termíne.

Janko Kráľ, Michal Cimmermann, Denisa Uhrinová, Marek Holub


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button